Özaydemir'den açıklama

Özaydemir’den açıklama
ESO Yönetim Kurulu Başkanı M. Savaş Özaydemir, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak Genel Seçim’de Eskişehir’den milletvekilliğine aday olacak kişilerin seçim kriterlerine yönelik Sanayi Odamız ve Ticaret Odası, Ticaret Borsasının...

ESO Yönetim Kurulu Başkanı M. Savaş Özaydemir, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak Genel Seçim'de Eskişehir'den milletvekilliğine aday olacak kişilerin seçim kriterlerine yönelik Sanayi Odamız ve Ticaret Odası, Ticaret Borsasının desteğini de alarak 17 Mayıs 2007 tarihinde bir basın toplantısı düzenlediğini hatırlatarak " Bu toplantıda amaç; Parti başkanlarına ve bu seçimi yapacak kurullara Eskişehir'den aday olacak kişilerin Eskişehir'i kucaklayacak, Eskişehir'in sorunlarını bilen ve Eskişehir'e katkı sağlayacak kişilerin seçilmesi yönünde bir mesajın verilmesiydi. " dedi.
Verdikleri mesajın bazı yayın organlarınca yanlış yorumlandığını ifade eden Özaydemir konu ile ilgili olarak şunları söyledi: " Bu mesaj verilirken Türkiye'nin siyasi geçmişinde şehirlerin ve bölgelerin hükümetlere desteklerine oranla devlet yatırım ve harcamalarından pay almaları olgusuna vurgu yapılmıştır. Şehrimiz de bu yaklaşımın bir örneği olarak çeşitli dönemlerde olumsuz etkilenmiştir. Ancak şehrimizdeki vatandaşlarımızın bu olguya göre tercihlerini kullanmaları, hatalı bir durumu başka bir hata ile düzeltmeye çalışmak olacaktır. Bizim seçmenlerin tercihlerini siyasi anlamda etkileme yönünde bir telkinimiz olamaz ve olmamıştır. Bizim çağrımız bu olgunun düzeltilmesi için iktidar sahiplerinin tüm Türkiye'yi kucaklayan bir yaklaşım ile hareket etmeleri yönündedir. Seçilecek temsilcilerimizin bu anlayışı mecliste ve ülke yönetiminde etkin kılabilecek vasıfta ve tesirde kişiler olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sayede şehrimizin gelişiminin önündeki engellerin kalkacağına ve kalkınmasının hızlanacağına inanıyoruz.
Basın toplantısında bulunan çoğunluk gazete temsilcileri, verilmek istenen mesajı gayet net ve açık şekilde algılayarak haber yaparken, sadece bir mahalli gazetemizin dört gündür bu konuyu çok değişik anlamlara çekerek irdelemesine anlam veremiyoruz. Söz konusu basın toplantısında demokrasi prensipleri ile uyuşmayan bir siyasi geçmişin eleştirisi olarak, Eskişehir'in sahipsiz bırakılarak zarar gördüğü anlamına vurgu olması için kullanılan kelimelerin, verilmek istenilen mesajın dışında kullanılarak, şahsımın hedef gösterilmesini üzüntüyle karşılamış bulunuyorum. Sözlerim bu farklı aktarım sonucunda Eskişehir halkı tarafından da Kastı Aşan manada anlaşıldıysa, duyulan rahatsızlıktan dolayı sorumlu değil ancak sebep olduğum için özür dilerim.
Kimsenin bu konuda konumunu aşan yakıştırma çabaları içinde görev üstlenmesine gerek yoktur. Şahsımın hiçbir siyasi partiyle ilişkisi ve bir siyasi beklentisi söz konusu değildir. Eskişehir Sanayi Odası'nda görev üstlenen tüm yönetici arkadaşlarım da aynı görüşleri desteklemektedirler. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.