Polen Gençlik Merkezi mühürlendi

Polen Gençlik Merkezi mühürlendi
Eskişehir’de bir yıldır gençlik üzerine yaptığı etkinliklerle bilinen Polen Gençlik Kültür Merkezi Odunpazarı Kaymakamlığı tarafından mühürlendi.

Eskişehir’de faaliyet gösteren Polen Gençlik Kültür Merkezi Odunpazarı Kaymakamlığı tarafından gerekçe gösterilmeden mühürlendi.

1 yıldır gençlik üzerine ürettiği projelerle çeşitlik etkinlikler yapılan kültür merkezi gönüllü bireyler tarafından yönetiliyordu.

2022 yılının Mart ayında gençliğin beraber üreteceği, ortak yaşamı kuracağı alternatif bir mekan olarak dayanışma ile açılan kültür merkezi o günden itibaren sık sık hedef haline geldi.

Gönüllü bireyler tarafından yapılan açıklamada, “1 Mayıs’ta Sosyalist Gençlik Dernekleri’ne yapılan operasyon kapsamında kültür evimiz basıldı, tüm eşyalarımız paramparça edildi. Operasyonun ana konularından biri de kültür evinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikler oldu. Gönüllülerimiz tutuklandı. En sonunda da Odunpazarı Kaymakamlığı kararıyla 20 Mayıs gecesi tarafımıza bir bilgi verilmeden kültür evimiz mühürlendi” denildi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklama ile mühürlenme kararına tepki gösterilerek, “Çeşitli atölyelerde buluştuğumuz, paylaştığımız, yazıp çizdiğimiz, okuduğumuz, kolektif emekle birlikte ürettiğimiz Polen Gençlik Kültür Evi, kaymakamlık tarafından hiçbir bilgi verilmeden mühürlendi. Kültür evimizi kurarken Ali İsmail’in, Alper Sapan’ın yürüdüğü bu sokaklarda hiçbir düşü yarım bırakmayacağımızı söylediysek de aynı inat ve kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Emeğimizle ilmek ilmek kurduğumuz Polen Gençlik Kültür evimizin kapısına vurduğunuz mührü kabul etmiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.