Polis 162 yaşında

Polis 162 yaşında
Törende konuşan Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, "Birçok devlet tarih sahnesinde yokken, Türk Polis Teşkilatı kurulmuştu. Yani büyük, köklü bir geçmişi olan teşkilatımız var. Polis Teşkilatı, Türk milletinin eseridir....

Törende konuşan Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, "Birçok devlet tarih sahnesinde yokken, Türk Polis Teşkilatı kurulmuştu.
Yani büyük, köklü bir geçmişi olan teşkilatımız var. Polis Teşkilatı, Türk milletinin eseridir. Türk polisi dünyanın en iyi polisidir. Türk milleti, bağrından çıkan Polis Teşkilatı'na canını, ırzını, malını hayatını teslim etmiştir.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü de halkın desteğiyle birçok birinciliklere ve başarılara imza attı, Türkiye'ye örnek oldu. Bu, Eskişehir halkının kendi başarısıdır. Tüm polislerin bayramını kutluyorum" dedi.
İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel ise, 162 yıllık şerefli mazisiyle Polis Teşkilatı'nın, kurulduğu günden itibaren teknolojinin ışığında kendini yenilediğini ve modern çağa ayak uydurarak her geçen gün daha da ileriye gittiğini ifade ederek, "Suç ve suçluyla mücadelesinde, gerek organize suçlar, gerekse sınır tanımayan suçlar karşısında Türk polisi büyük başarılar elde etmiş, uluslararası camianın haklı takdirini kazanmıştır. Ancak, tüm kamuoyu ve akademik araştırmaların da ortaya koyduğu üzere, ne kadar iyi çalışılırsa çalışılsın, halkının desteğini alamayan bir kurumun başarılı olma şansı yoktur. Bu tezin en güzel örneklerinden birini veren siz değerli Eskişehirliler'e, bugüne kadar bizlerden esirgemediğiniz güven, ilgi ve desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yaklaşık 40 aydır başında bulunduğu Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün asayiş, güvenlik ve lojistik açısından tüm Türkiye'de örnek gösterilir hale gelmesinin gurur verici olduğunu vurgulayan Yücel, şunları söyledi:
"Bu haklı gururu yaşarken, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletimizin bekası için hizmet verme ilkelerimizle yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle 162. kuruluş yıldönümümüzü kutladığımız bu günde, bizleri yalnız bırakmayan herkesi saygıyla selamlarken, görev başında şehit düşen tüm meslektaşlarıma yüce Allah'tan rahmet diliyor, onurlu aileleri, gazilerimiz ve tüm Eskişehirliler'i saygıyla selamlıyorum."
Öğrencilerin şiirler okuduğu merasime, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Cengiz, çok sayıda askeri ve mülki erkan, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.
Törenden sonra Tülay Erçakır (7) adlı ilköğretim öğrencisi, alandan ayrılan protokol mensuplarının yanına gelerek Emniyet Müdürü Yücel'e bir buket çiçek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.