"Polisin yetkisinin arttırılması kesinlikle çözüm değil"

“Polisin yetkisinin arttırılması kesinlikle çözüm değil”
KESK Dönem Sözcüsü Ayhan Gürler, toplumsal yaşamın her alanında sınırsız demokratik düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirterek baskı yasalarının çözüm olmadığını söyledi. KESK Dönem Sözcüsü Ayhan Gürler,...

KESK Dönem Sözcüsü Ayhan Gürler, toplumsal yaşamın her alanında sınırsız demokratik düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirterek baskı yasalarının çözüm olmadığını söyledi.
KESK Dönem Sözcüsü Ayhan Gürler, polisin yetkilerinin arttırılması doğrultusunda hazırlanan yasal düzenlemeyi değerlendirdi. Bu düzenlemenin demokrasi güçlerine yönelik bir saldırı olduğunu iddia eden Gürler: " 11 Eylül sonrasında ABD'nin tüm dünya çapında estirdiği türden bir baskı ve zor uygulaması ne yazık ki ülkemizde de türlü gerekçelerle uygulamaya konulmaya çalışılıyor. Tüm insanlara potansiyel suçlu gözüyle yaklaşan bu anlayış, toplumsal huzur ve güveni sağlamaktan öte güvensizliği ve zorbalığı hakim kılacaktır. Özgürlük ve demokrasiyi askıya alıp, 'güvenliği' esas alan bu yaklaşım 11 Eylül sonrasında dünyayı nasıl bir kaosa sürüklediyse bu yasa da Türkiye'yi aynı kaosa sürükleyecektir" diye konuştu.
AKP Hükümetinin hemen bu yasal düzenlemeyi geri çekmesi gerektiğini vurgulayan Gürler: " Toplumumuzun ihtiyacı olan şey, daha fazla baskı yasaları, daha fazla polis zoru değil, daha demokratik bir ülkedir. Baskı yasaları yerine toplumsal yaşamın her alanında sınırsız demokratik düzenlemeler, toplumsal barış ve huzurun tesisini mümkün kılacak yegane çözümdür. Demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkan tüm toplumsal kesimleri bu yasaya karşı durmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.