Prof.Dr.Tekin veda etti

Prof.Dr.Tekin veda etti
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü ile İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı tarafından, 29 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılan eski rektör Prof. Dr. Fazıl Tekin için düzenlenen...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü ile İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı tarafından, 29 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılan eski rektör Prof. Dr. Fazıl Tekin için düzenlenen emeklilik töreni ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Emeklilik töreni öncesi Üniversite Kulüp'te ESOGÜ Yönetimi tarafından Prof. Dr. Fazıl Tekin onuruna öğle yemeği verilirken, Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki tören; ESOGÜ Yönetimi'nin yanı sıra Prof. Dr. Tekin'in ailesi, dostları, öğrencileri ve sevenlerinin büyük ilgi ve katılımıyla gerçekleşti. Tören, açılış konuşmalarıyla başlarken ilk olarak söz alan ESOGÜ İİBF Maliye Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdal Gümüş "10 yıldır birlikte çalıştığım hocam, akademik-idari personel veya öğrenci ayrımı gözetmeksizin herkese değer veren, önyargısız, pozitif düşünen, sabırlı, yetki paylaşımına inanan, demokratik ve hoşgörülü bir bilim adamıdır. 45 yıllık akademik yaşamını zirvede tamamlamasında da bu değerlerin rolü büyüktür" dedi. İİBF Dekanı Prof. Dr. Sami Taban, fakültelerinin yaklaşık 20 yılda fiziki koşullar, personel ve akademik açıdan kaydettiği büyük ilerlemede Prof. Dr. Fazıl Tekin'in katkısının çok büyük olduğunu belirtti ve kendisine fakültesi adına sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam diledi. ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, 46 yıllık akademik hayatı boyunca bilime olan katkıları ve yetiştirdiği öğrenci ve öğretim elemanlarına verdiği emekler için Prof. Dr. Fazıl Tekin'e şükranlarını sunarak konuşmasına başladı. Prof. Dr. Fazıl Tekin'in bir ağabey olarak kendilerine ışık tuttuğunu ve tecrübelerinden kendilerini faydalandırdığını belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, Anadolu Üniversitesi'ndeyken Prof. Dr. Fazıl Tekin ile tanışmalarının hikayesini de anlattı. Törene katılanlara teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen; ağabeylik yapmaya, ışık tutmaya ve tecrübelerinden faydalandırmaya bundan sonra da devam etmesini istediği Prof. Dr. Fazıl Tekin'e sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür diledi.
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Fazıl Tekin'in hayatını anlatan bir kısa filmin gösterimi gerçekleştirildi. Daha sonra öğrencisi Doç. Dr. Ali Çelikkaya, Rektörlük yaptığı dönemde danışmanlığını yapan İİBF Öğr.Gör. Sami Tekdemir, Eski İİBF Dekanı Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy ve kızkardeşi Prof. Dr. Handan Sezer Prof. Dr. Fazıl Tekin ile ilgili duygu ve düşüncelerini kısaca dile getiren konuşmalar yaptılar. Bu konuşmalar sırasında salondaki konuklar bazen gülümsedi, bazen hüzünlendi.
Son olarak söz alan Prof. Dr. Fazıl Tekin "Bir meslek adamı olarak yarım yüzyıllık meslek yaşamımı böyle bir sevgi halesi içinde sonlandırmayı nasip ettiği için Allah'a şükrediyorum. Eğitim ve öğretim mesleği sabır ve insan sevgisi isteyen bir meslektir. Bu mesleği yaparken 17-18 yaşındaki gençlere şekil veren bir usta oluyorsunuz. Bunu yaptıktan yıllar sonra öğrencilerle karşılaşmak ve güzel mesajlar almak ise insana yaşama sevinci veriyor" dedi. Prof. Dr. Fazıl Tekin daha sonra emeklilik töreninde kendisini yalnız bırakmayan salondaki konuklara seslenerek "Beni bugün buralara kadar gelerek onurlandırdınız. Sağolun, varolun, hepinize şükranlarımı sunuyorum" dedi. Tören ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İİBF Dekanı Prof. Dr. Sami Taban ve Maliye Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdal Gümüş'ün Prof. Dr. Fazıl Tekin'e plaket, hediye ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.