RESTE REST

RESTE REST
Önceki gece saat 23.30 sularında Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yapılan muhtıra gibi açıklamaya dün hükümet cephesinden yanıt geldi. Reste rest olarak değerlendirilen cevapta; "Askerin, hükümete karşı ifade kullanması...

Önceki gece saat 23.30 sularında Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yapılan muhtıra gibi açıklamaya dün hükümet cephesinden yanıt geldi. Reste rest olarak değerlendirilen cevapta; "Askerin, hükümete karşı ifade kullanması düşünülemez" denildi.
GENELKURMAY'DAN SERT AÇIKLAMA
Genel Kurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk ayağının tamamladığı günün gecesinde şok bir açıklama yaptı. Gece saat 23.30 sıralarında Genel Kurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden duyurulan açıklama ülke gündemine adeta bomba gibi düştü. Yapılan açıklamada rejim tehlikesi üzerinde durulmuş ve ; "Cumhuriyet karşıtı olan ve devletimizin temel niteliklerini aşındırmaktan başka amaç taşımayan bu irticai anlayış, son günlerdeki bazı gelişmeler ve söylemlerden de cesaret almakta ve faaliyetlerinin kapsamını genişletmektedir." Denilmişti.
Aynı açıklamada ayrıca; "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün, "Ne mutlu Türküm diyene!" anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır." Gibi sert ve direk muhataplarına gönderilen sözlerin yer alması da kamuoyunda 'askerden muhtıra' olarak yorumlandı.
HÜKÜMETTEN RESTE REST
Türkiye gündemine tam anlamıyla bir bomba gibi düşen bu açıklamanın ardından gözler hükümete çevrildi. Başbakan Erdoğan konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih ederken, öğle saatlerinde Genel Kurmay başkanı Büyükanıt ile bir telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi.
Hükümetin vereceği cevap merakla beklenirken, bu açıklamayı ise hükümet sözcüsü Bakan Cemil Çiçek yaptı. Çiçek'in sözleri ise, Genelkurmay'ın restine karşılık bir rest olarak yorumlandı. Çiçek Genel Kurmay'ın hükümete karşı ifade kullanmasının düşünülemeyeceğini belirtti. Bakan Çiçek açıklamasında "Zamanlama manidardır. Gece yarısı ortaya çıkması son derece dikkat çekicidir.
Anayasa Mahkemesi eksenli tartışmalar yapılırken ortaya çıkması, yüce yargıyı etkileme girişimi olarak algılanacaktır" dedi.
Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı ile bir telefon görüşmesi yaptığını kaydetti. Türkiye'nin her sorunu hukuk kuralları ve demokrasi içinde çözüleceğini kaydeden Çiçek, "Aksi kabul edilemez. Cumhuriyet ve demokrasi hepimiz için geri döndürülemez bir kazanımdır. Enerjimizi iç çekişmelerle tüketmeyelim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.