Sağlığı paralı yapmak demokrasiyle bağdaşmaz

Sağlığı paralı yapmak demokrasiyle bağdaşmaz
5510 Sayılı Yasanın 68’nci maddesinin sağlık kurumlarından sağlık hizmeti alanlardan katkı payı alınması hükmünü getirdiğini söyleyen İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Arif Duru, işçi emeklisinin çalıştığı dönemde...

5510 Sayılı Yasanın 68'nci maddesinin sağlık kurumlarından sağlık hizmeti alanlardan katkı payı alınması hükmünü getirdiğini söyleyen İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Arif Duru, işçi emeklisinin çalıştığı dönemde hastalık primi adı altında prim ödediğini ve emekli olduktan sonra katkı payı ödemediğini hatırlattı. Yeni yasal düzenleme ile getirilen sağlıkta katkı payı alınması uygulamasının kendilerini zor durumda bıraktığını anlatan Duru, "üstelik bu kesintiler emekli maaşından yapılmaktadır ve emekli bankaya gidip maaşını alırken gördüğü kesinti nedeniyle şoke olmaktadır. Yürürlükte olan bu yasa, katkı payı alınmasını getirdiği gibi sosyal güvencesi olanla olmayanı bir tutup sağlığı paralı hale getirmiştir" dedi.
5510 Sayılı Yasanın sosyal devlet ilkesini de ortadan kaldırdığını söyleyen Arif Duru sözlerini, "bu uygulamayı yaratanlar 'paran varsa özele, paran yoksa mezara' mantığı ile sosyal devlet ilkesini ortadan kaldırıp, sağlığı paralı sisteme oturtmak istemektedirler ki, bunun demokrasi ile bağdaşmayacağına inanıyoruz.
Bu sistemin yeniden incelenerek düzenlemeye gidilmesini talep ediyoruz.
Çünkü emekliler yaşları icabı sürekli sağlık sorunu yaşayan bir kesimdir. Sosyal devlet anlayışına uygun bir şekilde sağlık hizmeti verilmesini istiyoruz" diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.