"Sağlıkta Eskişehir neden pilot il seçildi?"

“Sağlıkta Eskişehir neden pilot il seçildi?”
CHP Eskişehir Milletvekili M. Vedat Yücesan, Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Aile Hekimliği uygulamasında Eskişehir’in neden pilot il...

CHP Eskişehir Milletvekili M. Vedat Yücesan, Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Aile Hekimliği uygulamasında Eskişehir'in neden pilot il seçildiğini sordu. M. Vedat Yücesan önergesinde " Eskişehir ilçelerinde, hekim ve sağlık çalışanı yetersizliğinden dolayı çoğu yerde halkımız neredeyse hiç sağlık hizmeti alamamaktadır. Hastane acillerinde bir hekim tek başına yüzlerce hastaya bakmaktır. Bu durum hem hastalar hem de sağlık çalışanları açısından içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Beylikova, Günyüzü, İnönü ve Seyitgazi ilçelerindeki sağlık ocakları ise Aile Hekimliği uygulamasına paralel olarak saat 17.00'ye kadar hizmet vermektedir. Geceleri rahatsızlanan acil müdahale gerektiren durumlarda vatandaşlarımız tedavi olmak için diğer ilçelere gitmek zorunda kalmaktadırlar. Sağlık ocaklarımızın kapatılarak yerine konulmak istenen "Aile Hekimliği" uygulaması ile insanların sağlığı bozulmakta ve risk altına girmektedir. Aile hekimliği uygulamasıyla koruyucu sağlık hizmetleri, ancak başvurabilene verilebilir hale gelmiştir. " dedi ve şu soruların cevaplarını istedi:
" 1-) Sağlık ocaklarının en etkin çalıştığı il'ler arasında olan Eskişehir in Aile hekimliği uygulamasında pilot il olarak seçilmesinin sebebi nedir?
2-) Eskişehir ilçelerinde gece saatlerinde rahatsızlanan bir vatandaşımızın acil sağlık hizmeti alma hakkı yok mudur?
3-) Toplum sağlığı merkezlerinin sayısını yeterli bulmakta mısınız? Hekim azlığının ve varolan hekimlerin devamlı geçici görevlendirmeleri göz önüne alındığında toplum sağlığı merkezlerinin gerçek işlevlerini nasıl yerine getireceklerini beklemektesiniz?
4-) Eskişehir'in nüfus yoğunluğu dikkate alındığında 112 ambulans acil hizmeti veren istasyonların sayısını yeterli bulmakta mısınız? İlimizde 4 adet A ve B tipi 112 istasyonu olması Eskişehirlileri kaygılandırmaktadır. Sizlerde aynı kaygıyı duymakta mısınız? "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.