Sanayicilerden suç duyurusu

Sanayicilerden suç duyurusu

Eskişehir’de bir grup işadamı, Sanayi Odası Meclisi’nin arsa ve santral hisselerinin yüzde 60’ını vakfa bağışlama kararlarının iptali için dava açtı. Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar: "Her...

Eskişehir'de bir grup işadamı, Sanayi Odası Meclisi'nin arsa ve santral hisselerinin yüzde 60'ını vakfa bağışlama kararlarının iptali için dava açtı. Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar: "Her ne olursa olsun bu zihniyetlerle uğraşıp yok olması için çalışacağız" dedi.
Eskişehir'de bir grup işadamı, Sanayi Odası Meclisi'nin arsa ve santral hisselerinin yüzde 60'ını vakfa bağışlama kararlarının iptali için dava açtı.
Bir grup işadamıyla Arifiye Mahallesi'ndeki Bölge İdare Mahkemesi'ne gelen Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, yaptığı açıklamada, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir'in 2004 yılında 35 milyon ABD doları değerinde olan enerji santralinin yüzde 60 hissesini (kendisini ömür boyu başında kalmak istediği) bir vakfa devretmek istediğini, o zamanki girişimleri neticesinde bu kararından vazgeçmek zorunda kaldığını söyledi. Konunun yangından mal kaçırırcasına tekrar gündeme getirildiğini belirten Sarar, "Sanayicilerimizin özvarlığı olan santralimize el konulmasına izin vermemek, (Bu santrali ben yaptım, cebimden de para koydum. Onun için bu mal benim) diyen gerçek dışı beyan ve zihniyete karşı çıkmak için şuanda mecliste bulunan arkadaşlarımız itirazlarda bulunmuş. Ancak her zaman olduğu gibi bu görüşler dikkate alınmamış, hatta başkanın bu ketum ve bencil davranışlarını protesto eden iki arkadaşımız meclisten istifa etti" dedi.
Cemalettin Sarar, başkanın haksızlığını ortaya koymak için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan bu konunun araştırılması için müfettiş istediklerini ifade ederek, "Müfettişin gelmesiyle telaşa kapılan sayın başkan, verdiği savunmada müfettişi inandıramadı. Müfettiş bizden de savunma alarak incelemelerini tamamladı ve raporunu bakanlık kanalıyla her iki tarafa da yolladı. Bu rapora göre, enerji santralinin 800 bin TL olan ilk sermayesinin (daha sonraki sermaye artışları kazanılan değerlerden oldu) 786 bin 599 TL'sini ya da yüzde 98.5'ini Organize Sanayi Bölgesi vermiş olduğunu tespit ederek, 2000 yılında çıkan Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun geçici 6. maddesi ve diğer maddelerden dolayı yasal olarak enerji santralinin çoğunluk hissesi ve yönetim hakkının Organize Sanayi Bölgesi'ne ait olmalıdır denmiş ve bizim ne kadar haklı olduğumuz bir defa daha bakanlık tarafından teyit edildi. Bu rapora ve haklılılığımıza inandığımız için bizlerde Sanayi Odası Meclisi'nin almış olduğu arsayla santral hisselerinin yüzde 60'ının bağışlanma kararlarının iptali için İdare Mahkemesi'ne dava açma kararı aldık ve onun için buradayız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.