Sarar "Eskişehir için önemli sözler aldık"

Sarar “Eskişehir için önemli sözler aldık”
Eskişehir Ticaret Odası’nın geçtiğimiz günlerde Ankara’ya yaptığı gezinin değerlendirme toplantısı önceki gün yapıldı.Ticaret Odası Meclis salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında konuşan ETO Başkanı...

Eskişehir Ticaret Odası'nın geçtiğimiz günlerde Ankara'ya yaptığı gezinin değerlendirme toplantısı önceki gün yapıldı.
Ticaret Odası Meclis salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında konuşan ETO Başkanı Cemalettin Sarar, Ankara'dan oldukça olumlu izlenimlerle döndüklerini söyledi. Bazı bakanları ziyaret ettiklerini ve kentin pek çok sorunu hakkında söz aldıklarını belirten Sarar; "Kalbimiz Eskişehir için atıyor. Birlikte olalım, her şey çözülür" dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bayındırlık Bakanı Faruk Nafız Özak ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e sorunları aktardıklarını ve karşılığında da önemli sözler aldıklarını belirten Sarar, kentin pek çok şeye sahip olacağını söyledi.
Havaalanı pistinin yapımından, istinaf mahkemelerine, hemzemin geçitlerin yer altına alınmasından, üçüncü üniversiteye kadar her konuyu ilgili bakanlarla görüştüklerini söyleyen ETO Başkanı Sarar somut adımlar attıkları için mutlu olduklarını söyledi. Bu sorunları ayrıca başbakana da bizzat ilettiklerini söyleyen Sarar; "Hızlı tren geliyor.
Başkentle işimizi hemen halledebileceğiz. İstanbul-Eskişehir uçak seferleri de iyi olacak. Sivrihisar askeri havaalanının da açılması için girişimlerimiz sürüyor. Üniversite havaalanı pistinde yaşanan sorunun ortadan kalkması için Maliye Bakanımız gereğini yapacak. Parasını dahi Maliye Bakanlığı temin edecek. Adalet Bakanımızla yaptığımız görüşmede, istinaf mahkemeleri için en avantajlı illerden birisi olduğumuzu söyledik ve olumlu yanıt aldık. Hemzemin geçitlerin yer altına alınması için gerekli ihalede ay sonunda yapılacak. Milli Eğitim Bakanımız, üçüncü bir üniversite isteğimiz için elinden geleni yapacakları sözünü verdi. Vakıf üniversitesi olacak bu üniversiteyi de yakında kuracağız. Bunların hepsi bir müjdedir.
ETO Başkanlığına seçilmeden önce verdiğimiz tüm sözleri yerine getiriyoruz. Bizim kalbimizde Eskişehir aşkı atıyor. Bundan sonra da aynı sevgiyle bu kente hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm Eskişehir'de birlik ve beraberlik içerisinde olmalı. Birbirimizi kıskanmadan bu kent için çabalarsak, Eskişehir kazanır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.