Savaşa karşı barış çağrısı

Savaşa karşı barış çağrısı
KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel Sen Şube Başkanı Ergün Uzun ABD’nin Irak’ta yenildikçe saldırganlaştığını iddia etti.KESK Toplantı Salonu’nda kalabalık bir grup adına açıklama yapan Uzun, “Evrenin efendisi...

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel Sen Şube Başkanı Ergün Uzun ABD'nin Irak'ta yenildikçe saldırganlaştığını iddia etti.
KESK Toplantı Salonu'nda kalabalık bir grup adına açıklama yapan Uzun, "Evrenin efendisi ABD'nin Irak'ta giriştiği işgalin dördüncü yılında da kargaşa ve çözümsüzlük ortamı tüm ülkede hükmünü sürdürüyor" dedi.
Uzun sözlerini şöyle sürdürdü: "İşgalci güçler ve işbirlikçileri tarafından her gün Irak halkının üzerinde bombalar yağdırılıyor. Gelişigüzel alınan insanlar işkencelerden geçiriliyor. Her gün yüzlerce Iraklının yüreği susturuluyor. Her gün onlarca Iraklı çocuk, Iraklı kadın, Iraklı genç yok ediliyor. Ama Iraklılar direniyor. ABD ve işbirlikçileri işgalin şiddetini artırıyor.
ABD Irak'ta yenildikçe saldırganlaşıyor. Saldırdıkça yeniliyor. Tıpkı Felluce'de olduğu gibi. Ama ne Felluce, ne Samara, ne Necef ne de Bağdat katliamları Irak direnişini söndürmeye yetmedi. Irak'ta ABD emperyalizminin ve işbirlikçilerinin yaratığı ortamı hepimiz biliyoruz.
ABD bir litre daha fazla petrol için günlerce ve aylarca bomba yağdırarak bugüne kadar 650 bin Iraklı kardeşimizi öldürdü. Irak'ta her gün intihar bombacıları, iç çatışma ve şiddet dolu bir hayat sürüyor.
Bundan dört yıl önce Irak'a refah, demokrasi ve insan hakları ihraç edeceğini açıklayan ABD emperyalizminin işgalinin yarattığı manzaranın insanlıkla hiçbir ilgisi yoktur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.