Seçmen listeleri için son 3 gün

Seçmen listeleri için son 3 gün
Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Hasan Tutucu, oy kullanmaya esas olacak seçmen listelerinin kontrol edilebilmesi için son üç günün kaldığını söyledi. Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Hasan Tutucu, 9 Mayıs tarihi itibariyle mahalle...

Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Hasan Tutucu, oy kullanmaya esas olacak seçmen listelerinin kontrol edilebilmesi için son üç günün kaldığını söyledi.
Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Hasan Tutucu, 9 Mayıs tarihi itibariyle mahalle ve köy muhtarlıklarında askıya çıkarılan seçmen listelerinin 21 Mayıs 2007 Pazartesi günü saat 17:00'de askıdan indirileceğini söyledi. Seçmen listelerinin kontrol edilebilmesi için son üç günün kaldığını hatırlatan Tutucu: " Vatandaşlar bu süre içersinde muhtarlıklara giderek listeleri kontrol etsinler. Aksi halde yeniden yazılma veya düzeltme yapmak mümkün olmayacaktır" dedi.
Oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu kaydeden Tutucu: " Oy kullanma hakkı ve görevi seçmen listelerine yazılmakla başlar.
Lütfen muhtarınıza giderek seçmen listelerini mutlaka kontrol ediniz. Seçim günü olan 22 Temmuz 2007 tarihinde 18 yaşını dolduracak olan doğum tarihi 22 Temmuz 1989'o kadar olan gençlerimiz muhtara giderek seçmen kayıtlarını mutlaka yaptırsınlar.
Ayrıca daha önce çeşitli nedenlerle hiç oy kullanmamış olanlar ikamet ettikleri mahalle muhtarlarından alacakları seçmen kayıt formlarını doldurarak seçmen listelerine mutlaka onlar da kayıt yaptırsınlar" diye konuştu.
Oy kullanmayan vatandaşın eleştirme hakkının olmayacağını dile getiren Tutucu, cumartesi ve Pazar günleri muhtarlıkların açık olacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.