"Sendikacılara hakaret" 7 yıl sonra neticeye bağlandı

“Sendikacılara hakaret” 7 yıl sonra neticeye bağlandı
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ESM Eskişehir İl temsilcisi Burhan Zehni, Ayhan Sarıyıldız’ın mahkeme kararı ile sabit olan bu eyleminin aynı zamanda disiplin hukuku açısından da suç teşkil ettiğini söyledi. Zehni...

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ESM Eskişehir İl temsilcisi Burhan Zehni, Ayhan Sarıyıldız'ın mahkeme kararı ile sabit olan bu eyleminin aynı zamanda disiplin hukuku açısından da suç teşkil ettiğini söyledi. Zehni açıklamasında şunları söyledi:
"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 'maiyetindekilere ve iş arkadaşlarına hakarette bulunmak ve tehdit etmek fiillerine kademe ilerlemesi durdurulması cezası verilir' hükmünü de içermektedir. Hakkında dava açılan ve ceza verilen Ayhan sarıyıldız hakkında bu olay nedeniyle bugüne kadar herhangi bir idari soruşturma yapılmamıştır ve görev ihmali suçu işlenmiştir.
Kamu emekçileri olarak çalıştığınız kurumlarda sendikal faaliyetlere, kamu emekçilerine yapılan haksız ve keyfi, onurunuzu zedeleyici olaylara maruz kalındığında bu davada olduğu gibi, sesinizi yükseltin, hakkınızı arayın, susmayın. Bu kurumlar kimsenin babasının malı değildir. Bu kurumlar bizim, hepimizin. Amirler kanunlara, hukuk kurallarına uymak zorundalar. Ayhan Sarıyıldız gibi yöneticilere bunları, bu davada olduğu gibi hatırlatmak gerekir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.