ŞERZAN KURT DAVASINDA KARAR TEMYİZE GİDİYOR

ŞERZAN KURT DAVASINDA KARAR TEMYİZE GİDİYOR
Muğla’da 21 yaşındaki Şerzan Kurt’u öldürmekten 2,5 yıldır tutuklu olarak Eskişehir’de yargılanan polis Gültekin Ş., son duruşmada 8 yıl hapis cezasına çarptırılması ve içeride yattığı yıllar göz önünde bulundurularak...

Muğla'da 21 yaşındaki Şerzan Kurt'u öldürmekten 2,5 yıldır tutuklu olarak Eskişehir'de yargılanan polis Gültekin Ş., son duruşmada 8 yıl hapis cezasına çarptırılması ve içeride yattığı yıllar göz önünde bulundurularak tahliye edilmesi üzerine davayı üstlenen bir grup avukat, davaya itiraz ederek temyize gideceklerini açıkladı.
Davaya bakan avukatlardan bir olan Adnan Kaya, Eskişehir'de görülen dava ile ilgili açıklamalarda bulundu ve şöyle dedi:
"Yerel mahkeme karar verdi. Mahkeme peki nasıl bir karar verdi? 8 yıl. Bir insanın öldürmenin bedeli sadece 8 yıl. Bu bizi rahatsız etti. 8 yıllık özgürlüğünden yoksun bırakma, o kadar. Devlet olarak, kurum olarak herkesin bu karara üzüldüğünü düşünüyorum"
Davayı temyiz göndereceklerini aktaran Kaya, bunun sadece yerel mahkeme kararı olduğunu bildirerek, "Davanın süreçlerden geçip, üst denetim yollarından geçip tekrardan incelenmesi yolu vardır. Yargıtaya gideceğiz. Temyize gideceğiz. Temyiz sebeplerimizi anlatacağız. Umarım, tahmin ederim, yargıtay bu kararı bozar. 'Bunu düzeltin, bunu ayaklayın' der. Kamu vicdanına hitap eden bir sonuç istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.