Sessiz tiyatro

Sessiz tiyatro
İşitme Engelliler Derneği tiyatro oyuncuları ve Tepebaşı Belediyesi Gönüllü Gençlik Grubu oyuncuları geçtiğimiz 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Tepebaşı Belediyesi Zincirlikuyu Beldeevi sahnesinde seyirci karşısına çıktı....

İşitme Engelliler Derneği tiyatro oyuncuları ve Tepebaşı Belediyesi Gönüllü Gençlik Grubu oyuncuları geçtiğimiz 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Tepebaşı Belediyesi Zincirlikuyu Beldeevi sahnesinde seyirci karşısına çıktı. İşitme engellilerin gösterisi Türkiye'de ilk kez seslendirme ve işaret diline ihtiyaç duymadan sadece vücut hareketlerine dayalı olarak sahnelendi. Gönüllü Gençlik Grubu oyuncularının gösterisi ise dünya çocuklarının savaşlardan nasıl etkilendiği ve insanın var olma çabasına dayalı konusuyla beğeni topladı.
İki tiyatro oyununun da yönetmenliğini ve yazarlığını üstlenen Hüseyin Demir "İşitme Engelli arkadaşlarım sözcüklerin ve sessin önemli olduğu bir sanatta hiç ses kullanmadan gayet başarılı olabileceklerini gösterdiler. Gönüllü Gençlik Grubu oyuncuları ise tiyatrodan öte, insanlara faydalı olabilmek için sahnedeydiler. İki grup da çok çalıştı ve başarılı oldu." şeklinde konuştu.
Son iki aydır çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren İşitme Engelliler Oyuncuları İzmir Engelliler Festivali için hazırlıklarına devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.