SHP "AKP ve CHP'nin siyasi tavrı yanlış"

SHP “AKP ve CHP’nin siyasi tavrı yanlış”
SHP İl Başkanı İbrahim Arslan, iktidar ve ana muhalefet partilerinin tamamen etnik kimlik ve inanç değerleri üzerine kurulmuş bir siyasi anlayışlarının olduğunu iddia etti. Türkiye’nin çok ciddi sorunlarının bulunduğunu ifade...

SHP İl Başkanı İbrahim Arslan, iktidar ve ana muhalefet partilerinin tamamen etnik kimlik ve inanç değerleri üzerine kurulmuş bir siyasi anlayışlarının olduğunu iddia etti. Türkiye'nin çok ciddi sorunlarının bulunduğunu ifade eden İl Başkanı Arslan, 3 Kasım seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloda Türkiye'nin sorunlarına siyasal çözümler üretilemediğini ortaya koyduklarını kaydetti.
Aradan geçen 4,5 yıllık süre zarfında sorunların artarak devam etmekte olduğunu belirten Arslan, "Siyasi partiler 4 Kasım 2007'de yapılacak genel seçimlere hazırlanmaktadır. Ancak ülkenin sorunları için projeler üretmemektedirler. Bugün AKP ve CHP'nin siyasal yaklaşımları değerlendirildiğinde tamamen etnik kimlik üzerine ve inanç değerleri üzerine kurulmuş bir anlayışın hakim olduğunu görüyoruz. Bu anlayış sorunları çözmek yerine var olan sorunlara yenilerinin eklenmesine neden olmaktadır. Ülkede tüm kesimlerin temel sorunu yoksulluk, işsizlik ve gelir dağılımındaki adaletsizliktir. Siyasal kurumlara düşen bu sorunları çözmektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.