Silahlara meraklıyım

Silahlara meraklıyım
Eskişehir’de meydana gelen adam yaralama olayları ile ilgili silah ticareti yaptıkları ve kuru sıkıdan çevirme ve imal ettiği kişilere yönelik yapılan köprü operasyonuyla yakalanan 17 kişinin davasına başlandı.Dün geniş güvenlik...

Eskişehir'de meydana gelen adam yaralama olayları ile ilgili silah ticareti yaptıkları ve kuru sıkıdan çevirme ve imal ettiği kişilere yönelik yapılan köprü operasyonuyla yakalanan 17 kişinin davasına başlandı.
Dün geniş güvenlik önlemleri altında, Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesine çıkartılan 17 kişinin mahkeme heyeti tarafından tek tek ifadeleri alındı.
İlk operasyondan sonra kaçan ve çetenin lideri olduğu idida edilen M.S. isimli şahıs yaklaşık beş ay sonra sahte kimlik ve peruk kullanarak nişanlısı F.Ş.'nin evinde yakalanmıştı.
Eskişehir'de 2004-2005 e 2006 yıllarında 3 kişiden silahla haraç istenen 2 kişinin bıçaklanması bir işyerinin kurşunlanması piyasaya sahte çek sürülmesi tehdit, hakaret, dolandırıcılık olaylarına karıştıkları idida edilen şahıslardan M.T., M.S., A.Y., A.A., S.A., S.K., Y.Y., A.A., S.A. ile tutuksuz yargılanan F.Ş., U.Ç.M., G.Y., D.T., M.U., M.K., H.M., O.D. Ağır Ceza Mahkemesinde verdikleri ifadelerin de suçlamaları kabul etmedi.
Onyedi avukatın savunma yaptğı duruşmada ifade veren M.T. isimli şahıs "Uzun namlulu silah alma girişiminde bulunmadım. Silah tamircisi A.Y. mahalleden tanırım. Oyuncak tabancaların namlularını değiştirip değiştirmediğini bilmiyorum. Ben D.T.'ye silah satmadım. Satılması içinde aracı olmadım.
Ben sadece silah meraklısıyım ve kendimi korumak için de silah taşıyordum. Örgüt suçlamasını kabul etmiyorum. M. D.'ı tartıştığım için yaraladım. Beni işe sokacaktı. Verdiği sözü yerine getirmediği için ona elimle vurdum" dedi.
İlk yakalama olayının ardından firar eden ve beş ay sonra peruklu bir şekilde nişanlısı F.Ş.'nin evinde düzenlenen operasyonla ele geçirilen M.S. geçtiğimiz Mayıs ayında silahlı saldırıya uğradığını bu nedenle tabanca taşıdığını söyledi.
Silahlı örgüt suçlaması ile silah ticareti yapma iddialarını da kabul etmeyen M.S., "Ben kimseye silah satmadım. Glock marka silahı, Adapazarında 650 YTL karşılığında bir arkadaşımdan satın aldım. Arandığım için sahte kimlik ve sahte ehliyetle dolaşıyordum. Benim inşaattaki elektrik işlerinide M.T. yürütüyordu.
Vurulacağımı anladığım için tabanca ile dolaşıyordum. Biz örgüt de değiliz. Silah ticareti de yapmıyoruz" dedi.
Silah tamircisi olduğunu doğrulayan A.Y. de suçlamaları kabul etmezken tutuksuz yargılanan ve M.S.'nin de nişanlısı olduğu öğrenilen M.Ş. adlı bayan da olayla hiç bir ilgisinin olmadığını söyledi.
Genç bayan M.Ş. "Benim suçum sadece M.S.'nin nişanlısı olmamdan dolayı gözaltına alındım, suçsuzum" dedi.
Duruşmaya katılan tutuklu ve tutuksuz yargılanan şahıslar da diğerleri gibi aynı doğrultuda ifade verdi. Dün ilk duruşmada sanıklardan bazıları tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiler.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.