Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci kaydı başlıyor

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim  kurumlarına öğrenci kaydı başlıyor
2012-2013 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, e-Kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacak. Kayıtlar bugünden başlayarak 31 Ağustos’a...

2012-2013 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, e-Kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacak. Kayıtlar bugünden başlayarak 31 Ağustos'a kadar sürecek İl/ilçe millî eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri, veli ve öğrenciler e-Kayıt başvuruları konusunda, Bilgi İşlem Grup Başkanlığınca hazırlanan "e-okul modülü" üzerinden bilgi giriş işlemlerini, kayıt-kabul şartlarını, program/alan/dal tanıtımlarını takip edebilecekler. İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde il millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında "Öğrenci Yerleştirme Komisyonları" kurulacak.
Okul müdürlükleri, kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, adres bilgilerini e-okul sisteminden (http://e-okul.meb.iiov.tr), T.C. Kimlik Numarası ve ilköğretim öğrenci numarası ile girerek sorgulayıp, kontrol edecekler. İlköğretimden mezun olan tüm öğrencilerin örgün ortaöğretime kaydedilmeleri konusunda , öğrenci ve velilerden kayıt sırasında hiçbir surette kayıt parası veya bağış adı altında para alınmayacak ve gereksiz belge istenilmeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.