Son gaziye ziyaretçi akını

Son gaziye ziyaretçi akını
İstiklal savaşı’nın hayatta kalan son gazisi 109 yaşındaki Yakup Satar’ın evi ziyaretçilerle dolup taşıyor. Yakup dede kendisini ziyarete gelen İl Jandarama komutanı Kıdemli Albay Zafer Cengiz ve Jandarma Asayiş Komutanı Binbaşı...

İstiklal savaşı'nın hayatta kalan son gazisi 109 yaşındaki Yakup Satar'ın evi ziyaretçilerle dolup taşıyor. Yakup dede kendisini ziyarete gelen İl Jandarama komutanı Kıdemli Albay Zafer Cengiz ve Jandarma Asayiş Komutanı Binbaşı Kemal Akgün'le sohbet edip, savaş anılarını anlattı.
Başbakan recep Tayip Erdoğan'ın 1 nisan 2007 tarihinde ziyaret adeceği İstiklal savaşı Gazisi Yakup Satar'ın oturduğu Hacı Ali Bey mahallesindeki evi ziyaretlerle dolup taşıyor. Konyalı Veysel Turan'ın vefatından sonra hayatta kalan tek İstiklal Gazisi olan Yakup Satar'ın evini dün akşam saatlerinde ilk olarak Vali kadir çalışıcı ziyaret etti. Vali Çalışıcı, satar'ın yakınlarına başbakan tayip Erdoğan'ın Pazar günü kendisini ziyarete geleceğini bildirdiği öğrenildi. İstiklal savaşı gazisi Yakup Satar'ın evini bugün de Eskişehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Zafer Cengiz ve İl Jandarma Asayiş Komutanı binbaşı Kemal Akgün ziyaret etti. Komutanlar, Yakup dedenin elini öptü. Daha önce kendisini ziyaret edenlere "kalbimden rahatsız olduğum için doktorlar konuşmamı istemiyor. Konuşmam yasak" diyen Yakup satar, karşısında askeri üniformamı albay ve binbaşı görünce savaş anılarını anlattı. Irak'ta İngiliz askerlerine esir düştüğünü, yaralandığı ve daha sonra esirlerin değişimi ile serbest bırakılıp tekrar savaşa katıldığını ifade eden Yakup dede kurtuluş savaşını yokluklar içersinde kazandıklarını belirti. Yakup dede şöyle konuştu:
"Ayağımızda çarık vardı. Fazla silahımız yoktu. Savaş yıllarnıda Sivrihisar ilçesinde ayağımdaki çarıklar yırtıldı. Ayaklarımın altı hep yara oldu. Yanımda param vardı ama çarık alacak yer yoktu. Bir evin kapısını çaldım ve çarık istedim. Meğer oda çarıkçıymış. Ne kadar sevindim, dünyalar benim oldu. Yeni çarığımı giyip, cepheye koştum ve karada ölüm bana yok dedim. Atatürk çok zeki bir komutandı. Bugün hayatta olsaydı. Beni tanırdı. Çünkü ben dürbünümü vermiştim. Şimdi olsaydı beni kendisine dürbününü kendisine veren asker olarak biliridi.
Jandarma komutanlarından sonra CHP Eskişehir İl kadın kolları üyeleri de Yakup Satar'ı evinde ziyaret etti. CHP'li kadınlar Yakup dedeye üzerinde amblemlerinin bulunduğu saat verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.