SP "Çocuklarımız adil bir ortamda yaşamalı"

SP “Çocuklarımız adil bir ortamda yaşamalı”
Saadet Partisi Eskişehir Kadın Kolları Planlama ve Koordinasyon Başkan Yardımcısı Nesrin Çobanoğlu, Türkiye’de ve dünyada çocuğa karşı işlenen suçlarda artış olduğunu söyledi. Çocukların geleceğimizin teminatı olduğunu...

Saadet Partisi Eskişehir Kadın Kolları Planlama ve Koordinasyon Başkan Yardımcısı Nesrin çobanoğlu, Türkiye’de ve dünyada çocuğa karşı işlenen suçlarda artış olduğunu söyledi.
çocukların geleceğimizin teminatı olduğunu hatırlatan çobanoğlu, “çocuklarım daha adil, daha demokratik, insanları etnik, dinsel, mezhepsel kimliklerinden dolayı birbirine karşı kışkırtılmadığı, kardeşçe yaşadığı bir ülkede bir dünyada yaşamayı hak ediyorlar” dedi.
çobanoğlu, en yoksul çocukların Afrika ve Asya’da yaşandığını belirterek ancak buna rağmen okula gitmeyen çocuk sayısında azalma olmadığını aktardı.  çocuk gelinlere ve çocuk annelere Türkiye ve dünyanın çözüm üretemediğini kaydeden çobanoğlu, Türkiye’de 3 bin 11 çocuğun cezaevinde bulunduğunu son 3 yılda 176 çocuk işçinin can verdiğini söyledi.
Bir yılda yargıya taşınan çocuklara dönük cinsel istismar olaylarının sayısının ise 16 bin 957 olduğunu hatırlatan Nesrin çobanoğlu, “Dünyadaki 200 ülkenin yaklaşık 90’ında çocuklar savaşla iç içe yaşıyor. Milyonlarca çocuk ailesini kaybetmiş durumda ya da evinden uzaklarda yaşıyor. Bizler geleceğimizi konuşmalarla değil ürettiğimiz çözümlerin yaşanılır hale getirilmesi ile kurtarabiliriz. Ahlaki ve manevi anlamda eğitilmemiş, geliştirilmemiş bir nesil savaşların ve kindarlığın artmasına sebep olacaktır. Dünya yaşanan tüm kötülüklerden, adaletsizliklerden ve şikayetlerden kurtulmak için Adil Düzen’e muhtaçtır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.