Sporun yaygınlaşması için plan

Sporun yaygınlaşması için plan
İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarının dördüncü oturumu dün yapıldı. Daha önceki toplantılarda yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve sporun kitleselleştirilmesi, insanların beden, ruh sağlığına ve sosyalleşmesine sporun...

İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarının dördüncü oturumu dün yapıldı. Daha önceki toplantılarda yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve sporun kitleselleştirilmesi, insanların beden, ruh sağlığına ve sosyalleşmesine sporun katkısını arttırmak için, kentte kamu, yerel yönetimler, özel teşebbüs ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğinin arttırılması konusunda gerekli çalışmanın yapılması için rapor sunulmuş, ilgili komisyona havale edilmişti. Komisyon sonuçlarını okuyan İl Genel Meclisi Üyesi Süleyman Bakal, Eskişehir'de nüfusun 700 bine yaklaştığını söyleyerek, bu sayıya rağmen spor yapan insanların sayısının yüzde 1'lerle ölçüldüğünü belirtti. Bakal, '' Eskişehir Valiliğimizin koordinasyonunda kamu yerel yönetimler, STK'lar, özel teşebbüs temsilcileri ve üniversitemizin katkıları ile il spor şurası, arama konferansları düzenlenmeli, tüm aşamalarda üniversitelerimiz ile sıkı iş birliği yapılmalı. Şura ve arama konferanslarından alınacak çıktılara göre Eskişehir'de sporun kitleselleştirilmesi spor stratejik planı oluşturulmalıdır'' diye konuştu.
Eskişehir'de ilk olacak
İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı da, bu çalışmanın Eskişehir'de ilk olacağını söyledi. Türkiye'ye de örnek gösterilebilecek bir uygulama olduğunu ifade eden Yapıcı, '' Eskişehir ve Türkiye için komisyonumuz güzel bir çalışma yaptı. Bu çalışma sayesinde İl Genel Meclisi'nin kenti temsil eden özelliği bir kez daha gözler önüne serilecek. Ciddi bir proje. Güzel sonuçları olacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu. Sunulan rapor oy birliğiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.