TABİPLER ODASI "5 YILDIZLI SOYGUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

TABİPLER ODASI “5 YILDIZLI SOYGUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
Eskişehir Tabip Odası Başkanı (ETOB) Bülent Nazım Yılmaz, hukuka ve anayasaya aykırı yapılan ve yapılması planlanan bütün ihalelerin durdurulması gerektiğini söyledi. Yılmaz yaptığı açıklamada, hekimlerin, sağlık personelinin...

Eskişehir Tabip Odası Başkanı (ETOB) Bülent Nazım Yılmaz, hukuka ve anayasaya aykırı yapılan ve yapılması planlanan bütün ihalelerin durdurulması gerektiğini söyledi.
Yılmaz yaptığı açıklamada, hekimlerin, sağlık personelinin sözleşmeli çalışmasının giderek taşeron işçi olmasını öngördüğünü ileri sürerek, "Yapılacak sağlık kampüslerinin yıllık kiraları döner sermayeden ödenecek. Kiraların ödenmesi için hekimlerin, sağlık personelinin döner sermayeden aldıkları ücretleri azaltılacak. Ayrıca bu hastanelerde eğitim ve araştırma yapacak asistan hekimlerin statüsünün ne olacağı, özel şirketlere devredilen eğitim birimlerinde nasıl eğitim alabilecekleri de belirsiz" dedi. Danıştay 13. Dairesi'nin verdiği kararlar ışığında hukuka aykırı yapılan bütün ihalelerin durdurulması gerektiğini belirten Yılmaz, "Kanada'da ve İskoçya'da olduğu gibi Sağlık Bakanlığı'nın da kamu özel ortaklığı adı altındaki yanlış yoldan bir an önce dönmesi için çağrı yapıyoruz. Ülkemiz, İngiltere gibi zararı fark etmek için 20 yıl beklemek zorunda değildir. Üstelik işsizliğin ve yoksulluğun tırmandığı ülkemizde şirketleri zengin etmek için ayıracak kaynağımız yoktur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.