Tarihin ilk küresel krizi yaşanıyor

Tarihin ilk küresel krizi yaşanıyor
Mülkiyeliler Birliği Eskişehir Şubesince Mülkiye’nin kuruluşunun 150.yılı etkinlikleri çerçevesinde Anadolu Üniversitesi’nde Dr.Mahfi Eğilmez’in konuşmacı olduğu “Küresel Kriz ve Türkiye” konulu konferans düzenlendi....

Mülkiyeliler Birliği Eskişehir Şubesince Mülkiye'nin kuruluşunun 150.yılı etkinlikleri çerçevesinde Anadolu Üniversitesi'nde Dr.Mahfi Eğilmez'in konuşmacı olduğu "Küresel Kriz ve Türkiye" konulu konferans düzenlendi.
Birlik Şube Başkanı Necdet Bilgin'in Mülkiye ile ilgili konuşmasından sonra, Dr Mahfi Eğilmez özetle şunları söyledi: "Tarihin en büyük değil ama ilk küresel kriziydi bu. Daha doğrusu ABD ekonomisindeki düşüş bütün küresel sistemi belirli bir zaman farkıyla krize sürükledi. Daha önce daha büyük krizler yaşanmıştı ama bütün ülkeleri kapsayacak biçimde bu kadar yaygın olanı ilk kez yaşanıyor. O nedenle buna tarihin ilk küresel krizi demek doğru olur.
Bizim iş adamlarımızın Yunan bankalarının, hatta Macar, İspanyol ve Portekiz bankalarının ve reel sektör işletmelerinin durumunu yakın incelemeye almasında yarar var. Krizin nasıl fırsatlar yarattığını onlar gelip bizim bankalarımızı alır ya da ortak olurken öğrenmiş olmamız gerek. Sermaye hareketlerinin biraz da bizden oralara doğru işlemesinin zamanı gelmiştir belki de. Türkiye'nin krizden çıkışının benzer ülkelere göre daha kolay ve hızlı olacağına ilişkin tahminler güç kazandı.
Ben bu dönemde altından çok, kriz yılındaki değerine yaklaşan bakıra dikkat etmekte yarar olduğunu düşünüyorum. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.