Tarım alanına gölet manzaralı lüks villa!

Tarım alanına gölet manzaralı lüks villa!
Keskin Göleti kenarında bulunan ve tarım alanı statüsünde bulunan tarlaya lüks villa yapıldı. Tepebaşı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özcan Erkaya’ya ait olduğu belirtilen lüks villa ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunuldu.

Keskin Göleti kenarında bulunan ve tarım alanı statüsünde bulunan bir tarlaya yüzme havuzlu lüks villa yapıldı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın Özel Kalem Müdürü Özcan Erkaya’ya ait olduğu belirtilen gölet manzaralı lüks villanın yasalara aykırı olarak yapıldığı ileri sürüldü. Keskin Göleti’ni tepeden gören havuzlu lüks villanın piyasa değerinin 25 milyon TL olduğu belirtiliyor.

3 bin 345 metre kare büyüklüğündeki tarlaya yapılan villa ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunuldu.

Eskişehir Valiliği’ne yapılan başvuruda yasalara aykırı olduğu ileri sürülen lüks villa ile ilgili olarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetleme yapılması istendi.

Eskişehir Valiliği’ne yapılan başvuruda şu ifadelere yer verildi:

‘’Eskişehir Tepebaşı İlçesi Keskin Mahallesi 11065 ada 14 parselde bulunan yapının iskan alındıktan sonra yapılan ilave kaçak yapıları mevcuttur. Bu yapılar binanın önünde ve arkasında yer almaktadır. (Yüzme havuzu- Müştemilat - Kamelya ).

Tarım alanı olan tarla üzerine tarım amaçlı bağ evi yapmak için izin alınmış fakat havuzlu villa yapılmıştır. Tepebaşı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özcan Erkaya burada yaşamaktadır. Bundan dolayı belediyenin ilgili birimleri burası ile ilgili işlem yapmaktan imtina etmektedir.

Buraya verilen izin de usulsüzdür. Villa yapılan tarla Büyük Ova kanununda tarımsal sit olarak ilan edilen İnönü Ovası içerisindedir. Bu ova içerisinde yapılaşma belli şartlar altında yapılabilmektedir. 5 dönüm ve altındaki arazilere yapılaşma izni verilmemektedir. Buranın 3345 m2 olduğu görülmektedir. İlgili kanunda sadece tarımsal amaçlı bağ evi yapılabileceği yer almaktadır. Tarla üzerine yapılan yapıların arazinin toplam m2 sinin %5 ini geçemeyeceği belirtilmiştir. Bu villada bu kurala uyulmadığı açıkça görülmektedir.

Tepebaşı Belediyesi bu hataların yapıldığını bilerek buranın iskanını vermiştir. Normal bir vatandaşın bu şartlarda bina yapıp iskan alma imkanı yoktur. Burada yapılan ihlaller görmezden gelinmiştir. Bu yapının iskan alınma esnasında ayrıcalık yapılmıştır.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve ilgili başkan yardımcısı Erdoğan Erdoğmuş’ un bilgisi olmadan yapılmasının imkanı yoktur. Binanın sahibi Özel Kalem Müdürü Özcan Erkaya olduğu için usulsüz olarak yapılan yapıları görmezden gelinmiştir. Kamu kurumunu kendi çıkarları için kullanmaktadırlar.

Özetle bu bina usulsüzdür.

Bu usulsüzlüğün İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından incelenmesi hususunu önemle arz ederim.’’

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum