"TOKİ halkı avutuyor"

“TOKİ halkı avutuyor”
ETO Meclis Başkanı Alaattin Çam TOKİ’nin sosyal amaçlı projeler üretip dar gelirli vatandaşların düşük ödemelerle konut sahibi yapacağız şeklindeki değerlendirmelerinin bir avutmaca olduğunu söyledi.Çam, TOKİ’nin avutmacalarına...

ETO Meclis Başkanı Alaattin Çam TOKİ'nin sosyal amaçlı projeler üretip dar gelirli vatandaşların düşük ödemelerle konut sahibi yapacağız şeklindeki değerlendirmelerinin bir avutmaca olduğunu söyledi.
Çam, TOKİ'nin avutmacalarına bir yenisini daha ekleyerek Eskişehir'de 2700 konut yapacağız diye açıklamalarda bulunduğuna işaret ederek, "2004 yılı Ağustos ayında 400 günde bitireceğiz diye ilan ettikleri Tepebaşı Belediyesi Bölgesi'ndeki 644 konutluk sıra evler projesi, 2005 yılı Eylül ayında bitmesi gerekirken 2006 Eylül ayında da bitmemiş herhalde 2007 Eylül ayında da bitimi zor görünmektedir. Odunpazarı Belediyesi bölgesinde yapılan 1718 konutluk Ihlamurkent projesinde de aynı şekilde konutların teslim süreleri çok gecikmiş ve ne zaman teslim edileceği bilinmemektedir" dedi.
TOKİ'nin Sıraevler ve Ihlamurkent Projelerine ilave iki projeyle 2004 yılından itibaren Eskişehir'de 3200 konut üretmeye çalıştığını ve beceremediğini söyleyen Çam şöyle konuştu:
"Projelerin gününde teslim edilememiş olması konutlardan satın alan insanları mağdur etmiştir.
TOKİ müteahhitlerine mal ve hizmet satan Eskişehirli ticaret camiası yaklaşık 6-7 milyon YTL öz sermayelerini kaybetmişlerdir.
Sıraevler Projesi'nin müteahhidi alacaklısından yediği dayak sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu kadar olumsuzluğu bu şehir insanına ticaret camiasına yaşatan TOKİ sanki önceki projelerini hakkıyla yapmış gibi hangi yüzle gelipte 2700 konut daha yapacağız diyor, hayretle izliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.