Töre yüzünden ortalık savaş alanına döndü

Töre yüzünden ortalık savaş alanına döndü
Kız kardeşlerinin kocasından boşanmasını istedikleri öne sürülen 3 kardeş, evlerinin önünde yemek yiyen dünürlerinin üzerine av tüfeğiyle ateş açarak 5 kişiyi yaraladı. 2 çocuk annesi Gülcan Alçay, eşi Erdal Alçay’ın...

Kız kardeşlerinin kocasından boşanmasını istedikleri öne sürülen 3 kardeş, evlerinin önünde yemek yiyen dünürlerinin üzerine av tüfeğiyle ateş açarak 5 kişiyi yaraladı. 2 çocuk annesi Gülcan Alçay, eşi Erdal Alçay'ın da yaralılar arasında bulunduğunu belirterek "Kardeşlerim evliliğimize karşı çıkmıştı. Boşanmamı istiyorlar. Töre yüzünden kardeşlerim beni ve çocuklarımı öldürecek'' dedi.
Olay, öncekgün saat 18.00 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi Asuman Sokak'ta meydana geldi. 40 yaşındaki Hasan Hüseyin Küçükoğlu ile kardeşleri 39 yaşındaki Erol Küçükoğlu ve 35 yaşındaki Neşet Küçükoğlu, kız kardeşleri 24 yaşındaki Gülcan Alçay'ın oturduğu eve gitti. Küçükoğlu kardeşler, evin önüne kurdukları masada yemek yiyen enişteleri 27 yaşındaki Erdal Alçay ile babası 59 yaşındaki Ali Alçay ve kardeşleri 17 yaşındaki Serdar Alçay, 16 yaşındaki Halil Alçay, amcasının oğlu 16 yaşındaki Mehmet Alçay'ın üzerine av tüfeğiyle ateş etti.
Olayda Ali Alçay ağır olmak üzere Erdal Alçay, Serdar Alçay, Halil Alçay ve Mehmet Alçay vücutlarına isabet eden saçmalarla yaralandı. Durumu ağır olan Ali Alçay 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, diğer yaralılar da Eskişehir Devlet ve Yunus Emre Devlet Hastaneleri'ne kaldırılarak tadavi altına alındı.
Polis, kaçan Hasan H.K., Erol K. ve Neşet K.'nu yakalayarak gözaltına aldı. Erdal Alçay'ın ve Erol K.'nun evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız birer av tüfeği ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlılardan Erol K., olaydan önce Serdar Alçay, Mehmet Alçay ve Erdal Alçay'ın kendi evlerine gelerek pencere camını ve salondaki televizyonu kırdıklarını, av tüfeğiyle kendisine ateş ettiklerini, bu saldırıdan kaçarak kurtulduğunu söyledi. Erol K., Alçay kardeşlere ateş etmediğini, kimin ateş ettiğini görmediğini öne sürdü. Şüpheli kardeşlerden diğer ikisi de suçlamaları kabul etmedi.
Evli 2 çocuk annesi Gülcan Alçay ise kardeşleri olan Erol K., Neşet K.ve Hasan H. K.'ndan şikayetçi olduğunu söyledi. Kendisinin Erdal Alçay ile evli olduğunu belirten Gülcan Alçay şunları söyledi:
"Kardeşlerim benim evliliğime karşı çıkmıştı. Boşanmamı istiyorlardı. Onların isteklerine karşı çıkmıştım. Kayınpederim, eşim ve kayınbiraderlerim de beni destekliyorlardı. Kardeşlerim töre yüzünden beni ve 2 çocuğumu öldürecekler. Kardeşlerim; ben, eşim, kayınpeder ve kayınbiraderlerimle birlikte evimizin önüne kurduğumuz masada yemek yerken üzerimize av tüfekleriyle ateş etti. Ben ve çocuklarım şans eseri yara almadan kurtulduk.''
Polis, olay yerinde araştırma yaptı, 24 boş av tüfeği fişeği buldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.