“TUĞÇE’NİN HESABINI SORACAĞIZ”

“TUĞÇE’NİN HESABINI SORACAĞIZ”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisi, birlikte olduğu erkek tarafından defalarca bıçaklanarak ve boğazı kesilerek öldürülen 25 yaşındaki Tuğçe Can’ın öldürüldüğü evin önünde, adalet mücadelesi için basın açıklaması yaparak davanın takipçisi olacaklarını duyurdu.

TUĞÇE’NİN AİLESİ YALNIZ YÜRÜMEYECEK

Platform adına konuşma yapan Belemir Niğdelioğlu, “Tuğçe için bundan sonra adalet mücadelesi başlayacak. Bugün burada Tuğçe'nin hesabını sorduğumuz gibi davanın da takipçisi olacağız. Tuğçe'nin ailesi, yakınları asla yalnız yürümeyecek.” dedi.

ADALET MÜCADELESİ YÜRÜTECEĞİZ

Öldürülen tüm kadınlar için adalet mücadelesi yürüteceklerini ifade eden Niğdelioğlu, “Eskişehir'de geçtiğimiz ay yine Tuğçe gibi genç bir kadın olan 21 yaşındaki Ayşenur Çolakoğlu, birlikte olduğu erkek tarafından silahla vurularak öldürüldü. Daha geçtiğimiz gün ise Zerin Kılınç'ın birlikte olduğu erkekle bulunduğu binadan düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği haberini aldık. Aylardır gözaltına bile alınmayan fail, olayın duyulmasının ardından tutuklanabildi. Eskişehir'de yaşanan tüm kadın cinayetleri ve şüpheli ölümlerde olduğu gibi Tuğçe Can için, Ayşenur Çolakoğlu için, Zerin Kılınç için de adalet mücadelemizi yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı.

CİNAYETİN SORUMLUSU İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLENLERDİR

Kadın cinayetlerinin, şüpheli kadın ölümlerinin ve tüm toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin karşısında mücadelelerini her yerde sürdürdüklerini vurgulayan Belemiroğlu, “2022 yılında tam 334 kadın cinayeti ve 245 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. İstanbul Sözleşmesi'nden imza çekenler, 6284'ü etkin uygulamayanlar kadın cinayetlerinden de sorumludur. Haklarında uzaklaştırma kararı olan faillerden kadınları korumayan, kadın cinayetlerini, çocuk istismarını, LGBTİQ+'lara yönelik şiddeti durdurmayan, cezasızlık politikalarıyla failleri cesaretlendiren yetkililer “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” diyen kadınların ise karşısında duruyor. Bugün buradayız, 8 Şubat’ta ise derneğimize açılan hukuksuz kapatma davasına karşı İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde olacağız.” şeklinde konuştu.

BAŞKA TUĞÇE’LER OLMAYACAK

Yıllardır Türkiye’nin her yerinde, hayatın her alanında mücadele ettiklerine dikkat çeken Niğdelioğlu, “Tuğçe Can için de mücadelemizi sürdüreceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Başka Tuğçe'ler olmayacak. Kadın cinayetlerini durduracağız.” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.