‘’Bu ne ilk ne de son olacak!’’

‘’Bu ne ilk ne de son olacak!’’
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, sevgilisi tarafından öldürülen 25 yaşındaki Tuğçe Can’ın duruşması öncesi adliye önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, geçtiğimiz aylarda sevgilisi tarafından sırtından ve karnından bıçaklandıktan sonra boğazı kesilerek öldürülen 25 yaşındaki Tuğçe Can’ın duruşması öncesi adliye önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün de katılarak destek verdiği basın açıklamasında Berfin Ercan platform adına konuşma yaptı.

“6284 SAYILI KANUN PAZARLIK KONUSU YAPILDI”

25 yaşındaki Tuğçe Can’ın, birlikte olduğu Onur Kaya tarafından, evinin apartman girişinde bıçaklanarak ve boğazı kesilerek öldürüldüğünü aktaran Berfin Ercan, “2023 yılının Mart ayında 23 kadın cinayeti, 19 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Kadınlar koruma kararına rağmen öldürülürken İstanbul Sözleşmesi’nden imza geri çekildi. Şimdi ise seçim sürecinde kadınların can simidi olan, kadınları şiddetten koruyan 6284 sayılı kanun pazarlık konusu yapılıyor” dedi.

“BİZLERE ÖLÜMÜ REVA GÖRENLERİN FARKINDAYIZ”

Ne kadınları koruduklarını ne on binlerce insanın öldüğü depremler için önlem aldıklarını belirten Ercan, “Bizlere ölümü reva görenlerin farkındayız. Kadınları şiddetten korumayanlardan, LGBTİQ+’ları her gün hedef gösterenlerden, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğine hukuksuzca kapatma davası açanlardan, kadınların can simidi 6284’ü tartışmaya açmaktan çekinmeyenlerden hesap soracağız. Kadınlara karşı oluşturulan utanç ittifakını göndereceğiz. 14 Mayıs'ta kadınların seçimi 6284 olacak. Bizi kapatmaya çalışanların devrini kapatacağız” şeklinde konuştu.

“TUĞÇE’NİN AİLESİ YALNIZ YÜRÜMEYECEK”

Ercan, “Nasıl ki bugün Tuğçe Can davasında adalet için buradaysak, kadın cinayetlerini durdurmak, şüpheli kadın ölümlerini açığa çıkarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Tuğçe için adaletin sağlanması için mücadelemizi sürdürecek. Davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tuğçe’nin ailesi ve yakınları asla yalnız yürümeyecek” ifadelerini kullandı.

“BU NE İLK NE SON OLACAK”

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü Tuğçe Can için buluştuklarını dile getirerek, “25 yaşındayken canice katledildi. Bu ne ilk ne de son olacak. Her zaman kadın cinayetleri politiktir diyoruz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunu durdurmaya çalışıyorlar ama kadın cinayetlerini durdurmak için hiçbir şey yapmıyorlar. Acılı anneler, acılı evlatları arkalarında bırakarak giden kadınlarımız ne yazık ki yüreğimizde birer acı yaşatıyor. Tam da seçim önü 6284’ü gündeme getirdiler ve oy kaygısı ile pazarlık konusu yapıyorlar. Bizler kadınlar çok öfkeliyiz. Bu öfkemizi 14 Mayıs’ta sandıkta göstereceğiz. Kadınlar bu iktidara dersini sandıkta verecek” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.