TUKDES'ten kurban uyarısı

TUKDES’ten  kurban uyarısı
Kurban pazarlarında hareketliliğin başladığını belirten Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, "Kamu otoritesinin asli görevi, tüketicinin yanıltılmasını engellemektir" dedi. Bir yılda yapılan toplam...

Kurban pazarlarında hareketliliğin başladığını belirten Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, "Kamu otoritesinin asli görevi, tüketicinin yanıltılmasını engellemektir" dedi.
Bir yılda yapılan toplam hayvan kesiminin üçte birinin kurban bayramında olduğuna dikkat çeken Bakal, "Bu oran bize konunun ne kadar önemli olduğunu ve diğer taraftan da kamu otoritesinin ne kadar ağır bir sorumluluk altında olduğunu göstermektedir. Bu sorumluluk dolayısıyla kamu otoritesi, hayvan pazarlarında tüketicinin güven içinde ve yanıltılmadan alışveriş yapmasını sağlamak zorundadır. İl Kurbanlık Komisyonunun kararında belirtilen 15 Ekim 2012 tarihinden itibaren ''sadece kurban vasfı taşıyan hayvanların satış yerine alınması" hükmü titizlikle uygulanmalıdır'' diye konuştu.
Bakal, hayvan pazarlarında kurbanlık vasfını taşımayan hayvanların satışına izin verilmemesi gerektiğini belirtti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.