Tülomsaş'tan yan sanayi geliştirme toplantısı

Tülomsaş’tan yan sanayi geliştirme toplantısı
TÜLOMSAŞ ve Yan Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla, Eskişehirli sanayici ve işadamları TÜLOMSAŞ’ ta düzenlenen toplantıya katıldı, TÜLOMSAŞ ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) İşbirliği ile bir tanıtım toplantısı...

TÜLOMSAŞ ve Yan Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla, Eskişehirli sanayici ve işadamları TÜLOMSAŞ' ta düzenlenen toplantıya katıldı, TÜLOMSAŞ ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) İşbirliği ile bir tanıtım toplantısı Brifing Salonunda gerçekleştirildi.
Eskişehir'de faaliyet gösteren yüze yakın sanayici ve işadamının katıldığı toplantıda Dünya Demiryolu Pazarı, Ülkemizdeki Raylı Sistemler, TÜLOMAŞ'ın faaliyetleri ve tedarik sistemleri hakkında bilgiler verildi.
Toplantıda bir konuşma yapan TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı şunları söyledi;
"Yan sanayi geliştirme programı kapsamında; Şirketimiz hedeflerinden olan demiryolu araçlarına ait yan sanayini oluşturmak ve rekabet edilebilir maliyetlere ulaşmak amacıyla emek yoğun işler ( talaşlı imalat, döküm ve kaynak işleri vb.) yan sanayiye aktarılmış ve teknoloji ağırlıklı montaj işlemlerine odaklanılmıştır.
Özellikle AB ülkelerinde talaşlı imalat, döküm ve kaynak konstrüksiyon imalat türleri AB mevzuatı gereğince terk edilmektedir. Bu nedenle, demiryolu sektöründe bu tür ekipmanların üretiminin Eskişehir'e kaydırılması yönünde çalışma başlatılmalıdır.
TÜLOMSAŞ'ın tedarikçilerinin sahip olduğu işgücünü sertifikalandırmaları gerekmektedir. Bu yönde gerekli destek tarafımızdan verilecektir.
TÜLOMSAŞ olarak rekabet edilebilir koşulların ortaya çıkartılması amacıyla özellikle maliyet ve kalite yönünden tedarikçilerimizin gerekli hassasiyeti ve çabayı göstermeleri beklenmektedir."dedi.
TÜLOMSAŞ' ın hedeflerinin arasında 2015 yılı sonunda yan sanayiye en az 100 Milyon Dolarlık bir kaynak aktarmak olduğunu belirten Avcı, sözlerine şöyle devam etti.
"TÜLOMSAŞ şehrimize ve bölgemize çok büyük iş imkânları getirecek durumda, İnşallah düzenlediğimiz bu toplantı bizler için bir başlangıç olur, çalışmalarımızı daha da hızlandırır. Toplantımıza katılan tüm iş adamlarımıza ve bu toplantının düzenlenmesinde bizlere destek veren Eskişehir Sanayi Odası' na teşekkür ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.