Türk medeniyetleri Eskişehir'de buluştu

Türk medeniyetleri Eskişehir’de buluştu
Türkiye’de eğitim gören 160 ülkeden 80 bin yabancı öğrencinin kamuoyunca tanınması, bilinmesi ve yabancı öğrencilerin organizasyon kabiliyeti kazanmaları ile ülkelerini "gönüllü medeniyet elçileri" olarak tanıtmalarını...

Türkiye'de eğitim gören 160 ülkeden 80 bin yabancı öğrencinin kamuoyunca tanınması, bilinmesi ve yabancı öğrencilerin organizasyon kabiliyeti kazanmaları ile ülkelerini "gönüllü medeniyet elçileri" olarak tanıtmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, bu sene Bosna Hersek ve KKTC'nin yanı sıra 33 ilde gerçekleştiriliyor.
Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen program, Faslı öğrenci Abdulgafur Atmani'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Açılışta konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, organizasyona emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Türk medeniyetinin 3 kıtaya yayıldığını ifade eden Tuna, şöyle konuştu:
"Her sene artan bir oranda yabancı ülkelerden öğrencileri misafir ediyoruz. Sonraki yıllarda da dünyada 5 milyon civarında olan yabancı öğrencinin önemli bir kısmını da ülkemizde misafir etmeye devam edeceğiz. Onlar bizim gönül ve kültür elçilerimiz olacak."
AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise bu tür etkinliklerin kardeşliği, barışı ve birlikteliği artırdığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.