Türk Sağlık Sen "Geçici personele kadro istiyoruz"

Türk Sağlık Sen “Geçici personele kadro istiyoruz”
Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İsmail Türk, Hükümetin geçici işçilerin bir kısmına daimi kadro verip bir kısmını sözleşmeli yapacağı yerde, kamuda çalışan tüm sözleşmeli ve geçici personele kadro vermesi gerektiğini...

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İsmail Türk, Hükümetin geçici işçilerin bir kısmına daimi kadro verip bir kısmını sözleşmeli yapacağı yerde, kamuda çalışan tüm sözleşmeli ve geçici personele kadro vermesi gerektiğini söyledi.
İsmail Türk, geçici işçilere kadro verilmesini sağlayacak olan yasa tasarısının önümüzdeki günlerde Meclis'te görüşüleceğini belirterek, bu yasa ile birlikte geçici işçilerin bir kısmına daimi kadro verilirken, memur gibi bürolarda çalışan işçilerin ise 4/b'li sözleşmeli personel statüsüne geçirileceklerini kaydetti.
Sözleşmeli olarak istihdam edilen kamu çalışanlarının sorunlar yumağı içerisinde çalıştıklarını dile getiren Türk, "Sözleşmeli personelin bir çoğu ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalıyor. İş güvencelerinden yoksun bir şekilde hizmet yürütüyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.