Ünlü şairin kaldığı tarihi ev restore edildi

Ünlü şairin kaldığı  tarihi ev restore edildi
Eskişehir’de, ünlü edebiyatçı ve şair Arif Nihat Asya’nın kaldığı ve "Bayrak" adlı şiirini yazdığı Odunpazarı semtindeki tarihi ev, Odunpazarı Belediyesi tarafından restore edildi. "Bayrak" şairi olarak tanınan Arif Nihat...

Eskişehir'de, ünlü edebiyatçı ve şair Arif Nihat Asya'nın kaldığı ve "Bayrak" adlı şiirini yazdığı Odunpazarı semtindeki tarihi ev, Odunpazarı Belediyesi tarafından restore edildi.
"Bayrak" şairi olarak tanınan Arif Nihat Asya'nın yıllar önce Eskişehir Atatürk Lisesi'nde edebiyat öğretmenliği yaptığı sırada kaldığı ve işgal döneminde Yunanlılar'ın cephanelik olarak kullandığı Paşa Mahallesi Beyler Sokağı'ndaki tarihi evin restorasyonu tamamlandı. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, ünlü edebiyatçı Asya'nın, Eskişehir'de edebiyat öğretmenliği ve Eskişehir milletvekilliği yaptığını belirterek, ünlü şairin kiracı olarak kaldığı ve 'Bayrak' adlı şiiri ile 'Bir bayrak rüzgar bekliyor' adlı şiir kitabını tamamladığı tarihi evin restore edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şairimizin kaldığı tarihi ev, Odunpazarı Evleri'nin içerisinde en büyüğü ve tarihi en iyi yansıtan evlerden birisidir. İçerisinde 6 hane bulunmaktadır. Ünlü şairimiz Arif Nihat Asya, yazmış olduğu şiirlerinin en güzel örneklerinden birisi olan 'Bir bayrak rüzgar bekliyor' adlı şiir kitabını da burada yazmıştır. Bu evin bir özelliği de işgal döneminde Yunanlılar tarafından komuta merkezi ve cephanelik olarak kullanılmış olmasıdır. Şairimizin, işgalci kuvvetlerinin kullandığı ve öğretmenlik sırasında kaldığı evde 'Bayrak' adlı şiirini yazmış olması da bizim için çok manidardır" dedi.
Odunpazarı semtinde yaklaşık 200 tarihi evin belediye tarafından başlatılan restorasyon ve dış cephe yenileme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Sakallı, evlerin birinci etap çalışmalarının tamamlandığını, 2. etap çalışmalarının da bu yaz sonunda bitirileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.