Vali Aksoy asırlık fabrikayı ziyaret etti

Vali Aksoy asırlık fabrikayı ziyaret etti
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana üretim yapan 100 yıllık un fabrikasını ziyaret ederek 4 kuşaktır sürdürülen emeği takdir etti.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyetin kuruluşundan beri kette hizmet veren işletmeyi ziyaret etti. Aksoy, kent merkezinde bulunan 1925 yılından bu yana un üretimi yapan fabrikanın Genel Müdürü 82 yaşındaki Selim Öğütür'ü ziyaret etti. 4 kuşaktır işletmenin üretim yapan Selim Öğütür ve Vali Aksoy sohbet etti.

1925'ten bu yana üretim yaptıklarını anlatan Genel Müdürü Selim Öğütür, "Sayın Valimiz, şereflendirdi. Biz bu sene 100'üncü yılımızı kutluyoruz. Sağ olsunlar, bu şekilde ziyaretler bizlere güç kuvvet veriyor. Sayın Valimize teşekkürlerimi sunuyorum, ayağınıza sağlık efendim" dedi.

"Cumhuriyetimizin Kuruluşunun İlk Yıllarından Bugünlere Kadar Taşınmış Olması Oldukça Kıymetli"

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne dek böyle bir işletmenin halen daha faal olmasının çok kıymetli olduğuna değinen Vali Hüseyin Aksoy, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 102'nci yılını kutluyoruz. Bu kapsamda, Eskişehir'de 100 yıl ve üzeri faaliyette bulunan işletmelerimizi ziyaret etmeyi arzu ettim. Bu fabrikamıza da ziyarette bulunuyorum. 1925'te kurulmuş ve 100'üncü yaşında. Artık 4'üncü neslin devralmaya başlayacağı bu işletmenin hala yaşatılması, cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk yıllarından bugünlere kadar taşınmış olması oldukça kıymetli. Ben geçmişten bugüne kadar emek verenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Etiketler :