Vatandaş alamıyor, esnaf satamıyor

Vatandaş alamıyor, esnaf satamıyor
Bayramlık kıyafet almak isteyen vatandaşlar pahalılıktan dolayı eli boş dönerken esnaf da kuru kabalıktan şikayetçi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çarşı pazarda hareketlilik başladı. Esnaf, vatandaşların alışverişi hareketlendireceğini umut etse de beklenen olmadı. Bayramlık kıyafet almak isteyen vatandaşlar pahalılıktan dolayı eli boş dönerken esnaf da kuru kabalıktan şikayetçi oldu.

Çocuklarına bayramlık kıyafet almak isteyen vatandaşların çarşıda kalabalık oluşturduğunu ifade eden giyim mağazası işleten esnaf Emrah Şemsoy, fakat giyim mağazalarını gezen vatandaşların çocuklarına birkaç ürün alabildiğini ya da hiç alamadığını söyledi.

“İŞLERİMİZ ÇOK YAVAŞ”

Geçen bayrama göre bu bayram hareketlilik olmadığını vurgulayan giyim mağazası işleten esnaf Emrah Şemsoy, “9 günlük tatil, insanların zamlı maaşlarını alamaması ve ürünleri fiyatlarından kaynaklı işlerimiz çok yavaş. Çarşı kalabalık fakat insanlar bir şey alırken tereddütlü bakıyorlar. Dükkanıma önceki yıllarda 10 kişi giriyorsa 8'i bir şeyler alır çıkardı şimdi 3 kişi zor alıp çıkıyor. Fiyatlar insanlara pahalı geliyor” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ YÜKSEK FİYATLARA ALIŞAMADI”

Maaşların artıp fiyatların sabit kalması gerektiğini anlatan Şensoy, “Fakat imalatçılar asgariye gelen zamları duyar duymaz, insanların cebine zamlı maaşları girmeden ufak ufak zamları yapıyorlar. Biz elimizden geldiğince fiyatları yansıtmamaya çalışıyoruz. Kendimizden feragat ediyoruz. 50 rakamına alışmış bir halka 200 rakamını söyleyince şoka giriyorlar. Vatandaş yüksek fiyatlara alışamadı” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum