"VEKİLLERİN 6'SINI BİR ARADA GÖREMEDİK"

“VEKİLLERİN 6’SINI BİR  ARADA GÖREMEDİK”
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ile Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Sarar 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçiminde Eskişehir’den seçilecek milletvekillerinden neler bekledikleri konusunda...

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ile Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Sarar 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçiminde Eskişehir'den seçilecek milletvekillerinden neler bekledikleri konusunda ortak bir basın toplantısı düzenlediler.
Ticaret Borsası Başkanı Selim Öğütür'ün de katılması planlanan toplantıya Öğütür'ün görevli olarak Ankara'ya gitmesi nedeniyle Özaydemir ile Sarar katıldılar.
İlk sözü alan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir'in 1960'dan başlayarak ilerlemesinin yavaşladığını ve bir çok kente göre geride kaldığını anlattı. Bunun en önemli nedeninin Eskişehir'in Ankara'da yeterince temsil edilmemesi olduğunu anlatan Özaydemir, "en önemli sorunlarımız alt yapı ve önemli finans gerektiren yatırımların kente getirilmemesidir. Bunu da bizi Meclis'te temsil eden milletvekillerinin yetersizliğine bağlıyoruz" dedi.
Eskişehir'in geri kalmasının en önemli gerekçelerinden birinin Ankara'daki merkezi hükümetin tutumundan kaynaklandığını savunan Özaydemir açıklamasında daha sonra şu görüşleri savundu:
"Gaziantep, Kayseri, Konya gibi illere giderken geçtiğimiz yolları görüyoruz, hepsi kaymak gibi. Ama bizim İstanbul yolu hala bitirilemedi. Çünkü yıllardır Ankara'da yeterince temsil edilmedik. Biz bu seçimde bizi yeteri kadar temsil edebilecek, Eskişehir'e yatırım fonlarını aktarabilecek kişilerin seçilmesini istiyoruz.
Şehrimize Hasan Polatkan ve Kemal Zeytinoğlu'ndan bu tarafa önemli yatırımlar getiren milletvekillerimiz ne yazık ki olmadı. Bizlerin isteği, Eskişehir'le kopmaz bağları olan, burası için elinden gelenin ötesinde gayret gösterecek insanların olmasını istiyoruz.
Siyasi partilerin adaylarını belirlerken bizim sesimize kulak vermelerini istiyoruz. Bundan önceki seçimlerde siyasi partiler bizimle diyalog kurar ve görüşlerimizi sorarlardı, ancak bu seçimde henüz kimse bizimle diyaloğa girmedi.
Bundan önce 2002 yılında yapılan seçimde Eskişehir'in acil çözülmesi gereken sorunlarının olduğu bir kitapçık bastırıp tüm aday adaylarına dağıttık. İçinde 20'ye yakın talep vardı. Üstelik bu sorunların nasıl çözümlenebileceği, kaynaklarının nerelerden temin edilebileceği gibi görüş ve bilgiler de vardı. Ne yazık ki onların içinden iki tanesini bile çözmediler, çözemediler."
Daha sonra söz alan Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Sarar, kendilerinin her partiye aynı uzaklıkta olduklarını, amaçlarının siyasi parti ayrımı yapmak olmadığını, yalnızca Eskişehir'in çıkarlarını ön planda tutacak isimleri aradıklarının altını çizdi.
"Biz Eskişehir aşığı olan ve Eskişehir'in davulunu çalacak isimleri Ankara'da görmek istiyoruz" diyerek sözlerini sürdüren Sarar, "yalnızca milletvekili olmak için yola çıkan isimler değil, bu kente hizmet ve yatırım getirmek için çalışacak isimler arıyoruz" diye konuştu. ETO Başkanı Sarar sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugüne kadar bu kentten seçilen tüm milletvekillerimize gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ne var ki, bir çoğu Eskişehir'e yeterince katkı sağlayamadılar. Artık kentin bu kaderinin değişmesini istiyoruz. Şu anki mevcut milletvekillerimiz arasında Genel Başkan Yardımcılığı yapan Cevdet Selvi gibi, Murat Mercan gibi isimler var. Ancak onlar da Eskişehir'in davulunu çalamadılar. 6'sını bir arada görmek mümkün olmadı. Ne onlar bize geldi, ne de bizi çağırdılar. Oysa Eskişehir'in için 6'sının birden çalışmasını, çaba göstermesini beklerdik ama olmadı.
Artık bunun değişmesini istiyoruz."
Kendilerinin şu aşamada herhangi bir isim deklare etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Sarar, siyasi partilerin diyaloğa geçmeleri halinde görüşlerini belirteceklerini de kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.