VÜCUT ÇATLAKLARI ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL

VÜCUT ÇATLAKLARI  ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Hülya Sağlam, Vücut çatlaklarını tıpkı birer yara izi gibi değerlendirmenin mümkün olduğunu belirterek, " Cilt aşırı derecede basınçla karşılaştığında yıpranır....

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Hülya Sağlam, Vücut çatlaklarını tıpkı birer yara izi gibi değerlendirmenin mümkün olduğunu belirterek, " Cilt aşırı derecede basınçla karşılaştığında yıpranır. Dolayısıyla cildin yapısı bozulur ve çatlaklar ortaya çıkar. Önceleri pembe renkli olan bu çatlaklar zamanla beyaza yakın bir renk alır. Ciltteki bu noktalar bronzlaşmaz ve gözden kaybolmaz. Bu çatlakları ortadan kaldırmaktansa çatlak oluşumunu önlemek daha kolaydır. Çatlakların ortadan kaldırılması için ise, çoğu zaman basit estetik müdahalelere veya kozmetik ürünlerine ihtiyaç duyulur" dedi.
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Hülya Sağlam, "Cilt çatlaklarının neden oluştuğu tam olarak bilinmiyor. Çatlakların gelişmesinde en önemli neden hızlı kilo artışı ya da hızlı büyümeye bağlı olarak derinin hızla gerilmesidir. Ayrıca hızlı kilo almak kadar hızlı kilo vermek de cilt çatlaklarının gelişmesine neden olur. Ayrıca bazı hormonal değişiklikler ve genetik yapı da çatlakların gelişmesine katkıda bulunur. Bütün bu faktörlerin etkisi ile derinin dermis adı verilen tabakasında bulunan kollajen ve elastin liflerin değişime uğrayarak yapısal olarak bozulması ile cilt çatlakları oluşur. Çatlaklara daha çok göğüs, karın ve bel çevresinde rastlanır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.