Yakup Dede'yi unutmadılar

Yakup Dede’yi unutmadılar
Başkan Büyükerşen, hayatta kalan son İstiklal Savaşı Gazimiz Yakup Satar’ı ziyaret etti. İlköğretim öğrencileri ile birlikte, Yakup Satar’ın evinden bir ulusal kanalın canlı yayına da katılan Başkan Büyükerşen, "23 Nisan...

Başkan Büyükerşen, hayatta kalan son İstiklal Savaşı Gazimiz Yakup Satar'ı ziyaret etti. İlköğretim öğrencileri ile birlikte, Yakup Satar'ın evinden bir ulusal kanalın canlı yayına da katılan Başkan Büyükerşen, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Yakup Dede'ye tüm Eskişehirliler'in minnet ve şükranlarını sunuyorum" dedi.
Başkan Büyükerşen, hayatta kalan son İstiklal Savaşı Gazimiz 109 yaşındaki Yakup Satar'ı evinde ziyaret etti. Yakup Satar ile birlikte bir ulusal kanalın canlı yayınına da katılan Başkan Büyükerşen, ulusal egemenliğimizin Yakup Satar'ın ve ebediyete intikal eden silah arkadaşlarının, Atatürk önderliğinde verdikleri kurtuluş savaşının ardından kazanıldığını söyledi.
Gazi Dede'ye tüm Eskişehir halkı adına minnet ve şükranlarını da sunan Büyükerşen Yakup Satar'ın ismini Eskişehir'in bir caddesine verdiklerini hatırlattı. Son gazimizin adının o cadde ile birlikte sonsuza kadar yaşayacağını vurgulayan Büyükerşen "Gazimizin yanında olmaktan çok mutluyum. İlköğretim öğrencilerinin de Yakup Satar'ın ziyaretine geldiklerini görünce çok sevindim. Gazi Dedemizin ve silah arkadaşlarının çok büyük zorluklar ve savaşlarla elde ettiği ulusal egemenliğimizi ve çağdaş cumhuriyetimizi çocuklarımızın ileride koruyacağına hiç şüphe duymuyorum. Ne mutludur ki çocuklarımız gazi dedelerini unutmamış ve ziyaret etmişler. Kendilerinden, bugünlerde okul kütüphanelerine armağan etmeye başladığımız Nutuk'u mutlaka okumaları, uygar olmalarını, çok çalışmalarını ve gazimizin emanetine her zaman sahip çıkmalarını istiyorum" dedi.
Yakup Satar'ın yakınları da, "İsminin Eskişehir'deki bir caddeye verildiğini söylediğimizde gazimiz çok sevindi, mutlu oldu. Herkese çok teşekkür etti" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.