Yapılan işbirliği ilk meyvesini verdi

Yapılan işbirliği  ilk meyvesini verdi
Western Michigan Üniversitesi Endüstri ve Girişimcilik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği Bölümleri ve Anadolu Üniversitesi Endüstri ile İnşaat Mühendisliği Bölümleri arasında öğrenci değişimi, öğretim üyesi değişimi...

Western Michigan Üniversitesi Endüstri ve Girişimcilik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği Bölümleri ve Anadolu Üniversitesi Endüstri ile İnşaat Mühendisliği Bölümleri arasında öğrenci değişimi, öğretim üyesi değişimi ve ortak bilimsel projeler yapılması düşüncesiyle başlatılan ilişkiler daha sonra her iki üniversitenin yönetim kademesinin istekleri ve çabalarıyla çift diploma programına dönüştürüldü.
Anadolu Üniversitesi ile Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Western Michigan Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği programında öğrenimine devam etmekte olan öğrenciler belirlenen koşulları sağlamaları durumunda eğer isterlerse 3. ve 4. sınıfları Western Michigan Üniversitesi'nde tamamlayabilecekler ve başarılı olmaları durumunda her iki kurumdan da Endüstri Mühendisliği diploması almaya hak kazanacaklar.
Bu programdan faydalanmak isteyen öğrencilerin Anadolu Üniversitesinde 1. ve 2. sınıfları başarıyla tamamlamış omaları, Anadolu Üniversitesinde 2. sınıf sonunda 4.0 üzerinden en az 2.5 genel not ortalamasına sahip olmaları, TOEFL IBT sınavından en az 80 puan almak (aynı sınavdan 61 puan alanlar da programa kabul edilmektedirler fakat bu öğrencilerin Western Michigan Üniversitesindeki ilk yarıyıllarında normal programın dışında bir de İngilizce dersi almaları ve bu dersten başarılı olmaları gerekiyor).
Western Michigan Üniversitesinde eğitim ücrete tabi olup ve Anadolu Üniversitesi öğrencilerine 2012-2013 akademik yılı için bu ücret 12.100 ABD Doları olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.