Yeşiltepe'de kazan kaynıyor! Başkan Ataç ve mahalleliler karşı karşıya...
Yeşiltepe Mahallesi sakinlerin İmar tepkisi büyüyor. Yeşiltepe Mahallesi Muhtarlığı önünde bir araya gelen mahalle sakinleri Yeşiltepe de ada bazlı imar planı istemediklerini dile getirdi. Yeşiltepe sakinleri atıkları sloganlarla Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz’ü protesto etti. Öte yandan mahalle sakinleri Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz’ü istifaya çağırdı.
“Mahallenin yüzde 90'ı istemiyor”
Mahalle sakinleri adına Harun Özdemir konuştu. Özdemir, “Biz Yeşiltepe Mahallesi sakinleri olarak, mahallenin yaşayan burada fertleri olarak biz bu imar planındaki düzenlemeleri kabul etmiyoruz, bu imar planını mahallemize uygun olarak bulmuyoruz. Biz bunlara aylardır aynı şeyleri dile getiriyoruz. Belediye hiçbir şekilde bizimle iletişime geçmedi, hiçbir şekilde gelip mahalleliyi hala dinlemek istemiyor. Bununla ilgili burada bir dayatmamız var. Bu dayatmayı mahalleliler olarak kabul etmiyoruz, biz bunu istemiyoruz. Yani buradaki 3 kişinin istemesiyle olacak iş değil, burada muhtarın istemesiyle olacak iş hiç değil. Biz burada Yeşiltepe mahalle sakinleri olarak daha öncesinde 3 bin 394 tane tapu sahibinin bin 400 tane dilekçesini topladık. Dilekçelerini teslim ettik. Ahmet Başkanımız burada bizi 10 kişi 15 kişi olarak görüyor. Maalesef şunu anlatamıyoruz; biz 3 bin 394 tapu sahibinin bin 400 tapu sahibi itiraz etti. Yani bunu 4 ile 5 ile çarptığınızda 5 bin 6 bin insan yapıyor. Bu insanlar buradaki yapılaşmada evlerinde mutlular, mesutlar. Burada verecekseniz bu insanlara 3 kat imar verilecekti, böyle devam edecekti. Yıllardır da verilen sözler bu bunu gösteriyordu. Fakat bu sene geldiğimizde ayrık nizamın dayatmasıyla karşı karşıya kaldık. Biz burada bu planı istemiyoruz. Mahallenin yüzde 90'ı istemiyor, yüzde 10'u istiyor. Ada bazlı, ada bazlı bizim mahallemize uygun değil. Biz son sözü tekrar söylüyoruz; ada bazlı imarın mahallemizde uygun olmadığını düşünüyoruz. Yeşiltepe olarak daha öncesinde Ahmet Ataç'a referandum, referandumu ilettik, yapalım dedi, sonraki hafta vazgeçti. Gelin referandum yapalım, buyurun Altınsaray Düğün Salonu'nda tarafsız bir şekilde referandum yapalım. Yapılacaksa oraya çıkan karara tüm vatandaşlar razı” diye konuştu
“İskansız evleri olduğu için sorun yaratıyorlar”
Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, mahalle muhtarlığı binasında kendisine verilen tepkilere yanıt verdi. Açıkgöz, "Mahallemizde bir imar çalışması yapıldı. Plan Tepebaşı Belediyesinde çizildi. Meclis üyelerinin tamamıyla meclisten geçti. Şehircilik Çevre Bakanlığı onayladı. Vatandaşa sunuldu. İstemeyebilirler. İstemeyen dışarda kaç kişi var. Şimdi size soruyorum. 3-5 tane rant peşinde koşan insanlar adına mahallenin geleceği ile oynar mıyım? Mahallenin yüzde 60'ı yatırım amaçlı bekleyen evlerle dolu. Zamanında evlerini 2 katlı, 3 katlı yapmışlar. Arkadaşlar, iskanları var mı bir sorun bakalım. Dışarda şu an bulunan, Yeşiltepe'de imara karşı olan arkadaşların tamamı iskansız evleri olduğu için sorun yaratıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanım 3 gün evvel resmi gazetede yayınlandı, bir yasa çıkardı. İnşallah bu mahalledeki insanlar galeyana gelmezler. Diyor ki: "7 kişilik, 8 kişilik arsada 5 kişi kabul etmiş, 6 kişi kabul etmiş, resen satılacak" diyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteklediği yatay mimariye biz kimiz ki hayır diyoruz? Deprem bölgesindeyiz. İki gün evvel 6 Şubat'tı. Deprem bölgesinde şu an mahallemde yaşayan insanlar geliyor. "Muhtarım lütfen dikey mimariye izin vermesinler" diye yalvarıyorlar. Bundan önce 2017'de Yılmaz Büyükerşen'le kavga ettik. Ne dedik? Cebinden vatandaşımın para çıkmasın. Sadece şunu söylüyorum. O zaman Yılmaz Büyükerşen Yeşiltepe'ye giremez diye kocaman pankart astırdım Yeşiltepe'nin girişine. Çünkü dediler ki: "Bankalarınızı ayarladık, gidin kooperatiflerinizi kurun, evlerinizi yapın." Ekmek alamayan ailelerin yanında evin üstünü bu insanlar nasıl ödeyecek? Açgözlü olmayalım lütfen. Ben değil, biz olalım toplum olarak. Ben olduğumuz için bugün bu haldeyiz. Biz olduğumuzda çocuklarımız güler, toplumumuz güler, insanlık güler. Dışarda 120 kişi var ve mahalle sakinlerinin yüzde 90'ının bu imar projesine karşı olduğunu söylüyorlar. Peki nerede o yüzde 90'lık bölüm. Bu mahallede oturanların yüzde 90'ı bu imar planına "evet" diyor” sözlerini kaydetti.