"Yeterli sayıda test yapılmalı"

“Yeterli sayıda test yapılmalı”
 Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm toplumun korunması bakımından yapılan çalışmaları takip ettiklerini duyurdu. Şubeleri aracılığı ile sendikaya...

 


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm toplumun korunması bakımından yapılan çalışmaları takip ettiklerini duyurdu.


 


Şubeleri aracılığı ile sendikaya iletilen raporları ve sendikaca yapılan çalışmalar doğrultusunda birinci basamak sağlık hizmetlerine ilişkin mevcut duruma ek olarak alınması gereken tedbirleri ve önerileri paylaşan SES Şube Başanı Dr. Birtürk özkavak, “Öncelikle birinci basamakta çalışan sağlık emekçileri; vakalar ve yapılan çalışmalar hakkında yeterince bilgilendirilmemektedirler. Tam olarak nasıl bir mücadele yöntemi benimsendiği açık değildir. Bilgi akışı ve fikir alış verişi sadece belli çalışanlarla paylaşılmakta ve alınacak önlemlerin planlanmasına tüm çalışanların katılımı sağlanmamaktadır. Riskli olan bölgelerin nereler oIduğu ve temaslı olan kişilerin kim olduğu konusunda açıklayıcı bir bilgi verilmemektedir” dedi.


 Yöntem olarak, bir bölgede tespit edilen pozitif bir vakadan sonra, temaslıların tespit edilmesinde sadece kişilerin beyanının esas alındığını vurgulayan özkavak, “Herhangi bir test yapılmamakta ve tespit edilen temaslılar, sadece telefon görüşmesi yapılarak evde takip edilmeye çalışılmaktadır. Halkın, sırf karantina uygulamasından kaçınmak için yanlış bilgilendirme yapması ve önerilen karantina kurallarına uymaylp kalabalık ortamlara girmeye devam etmesi; hem virüsü taşlyan temaslıların tespit edilememesine, hem de toplumun ve bu kişilere hizmet sunan çalışanların temaslı hale gelmesine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.


Yaygın ve yeterli sayıda test yapılması gerektiğini de kaydeden özkavak,  “Test sonuçları belli olana kadar temaslılar evde değil, sadece pandemi hizmeti sunmak üzere belirlenmiş olan merkezlerde takip edilmeli; sonuçları negatif olan kişiler iyileşme için eve dinlenmeye gönderilmeli ve uygun olmayan evde takip yönteminden kaynaklı temaslar önlenmelidir. Ayrıca, gerekli şartlar sağlanmadan evde takip formunun temaslıya imzalatılması talep edilmektedir. Sağlık emekçileri, yeterli ekipman olmadan sahada filyasyon çalışmaları yürütmek zorunda kalmaktadlrlar ve kendilerini güVende hissetmemektedirler, Birinci basamak sağlık emekçileri korunma ekipmanı sağlanmadan ve yeterli koşullar oluşturulmadan çalışmaya zorlanmamalıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.