Yücesan Meclis'te nükleer santraller hakkında konuştu

Yücesan Meclis’te nükleer santraller hakkında konuştu
Eskişehir CHP Milletvekili Mehmet Vedat Yücesan, Nükleer Güç santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile, Enerji Satışına İlişkin Kanun Tasarısı’nın 5.maddesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun görüşlerini belirtmek...

Eskişehir CHP Milletvekili Mehmet Vedat Yücesan, Nükleer Güç santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile, Enerji Satışına İlişkin Kanun Tasarısı'nın 5.maddesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun görüşlerini belirtmek TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı ve Türkiye'ye nükleer santral kurulmasına karşı olduğunu söyledi.
Türkiye'nin enerji talebi her yaklaşık on yılda bir ikiye katlanarak arttığını, talebin artmasının başlıca nedeninin ise tüketimin artması olduğunu belirten Yücesan, "Bununla birlikte ülkemizde üretilen enerji, tüketimi karşılayamadığı için enerji tüketimimizin yaklaşık % 66'sı ithalatla karşılanmaktadır. Ülkemizin enerji talebinin giderek artması nükleer güç santrallerinin kurulması yönünde tartışmaları Beraberinde getirmiştir. Burada üzerinde durmamız gereken çok önemli hususlar bulunmaktadır. Öncelikle her nükleer enerji tesisi yüzlerce tonluk atık yaratıyor ve bu atıklar yüzbinlerce yıl boyunca radyoaktif tehlike saçmaktadır. Şu anda bu tonlarca tehlikeli radyoaktif atık sorununu, etkin ve güvenilir bir şekilde nasıl çözülebileceği bilinmemektedir. Bu güne kadar kimse nükleer atıkların nasıl ve nerede nihai olarak saklanabileceğini bilmiyor. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.