“Daha İyi Bir Yarın” filmi Eskişehir'de gösterildi

22. Eskişehir Uluslararası Film Festivali kapsamında, “Daha İyi Bir Yarın” filmi Sinema Anadolu’da sinemaseverlerle buluştu. Gösterimin ardından, Doç. Dr. Özgür Çalışkan moderatörlüğünde filmin yönetmeni Emre Kavuk ve cast direktörü Gözde İkinci’nin katıldığı söyleşi gerçekleştirildi.
Yönetmen Kavuk: "Sinemada tür seven bir insanım"
Filmdeki senaryo tercihleri ve yapım süreci hakkında bilgi veren Emre Kavuk, distopya fikrinin anlatım gücüne vurgu yaptı. Kavuk: “Bir şeyleri anlatmak ve senaryoyu anlamlandırmak için distopya fikrinden yola çıktık. Bu ruhla anlatmanın izleyicide daha güçlü bir karşılık bulduğunu düşünüyorum. Senaryoyu insan ilişkileri temelinde şekillendirdik. Ele almak istediğimiz ana tema sevgiydi. Bu bağı seyirciye aktarmak istedik. Film günümüzde geçseydi, absürt komediye kaçma ihtimali doğabilirdi. Bu nedenle gelecekte geçen bir hikâye yazmaya karar verdik. 2024 yerine 2042’yi tercih ederek küçük bir oyun yaptık. Retro gelecek fikrini seviyorum. Çok yüksek teknolojiler kullanmadık, çünkü bu durumda anlatım daha karmaşık hale gelebilirdi.”
Cast Direktörü İkinci: “Bir yönetmenin hayaline ortak oluyorum”
Cast direktörü Gözde İkinci, filmde sıcak bir atmosfer oluşturmak adına birbiriyle daha önce çalışmış elli yaş üstü oyuncuları bir araya getirdiklerini belirtti. İkinci: “Yönetmenin karşısına 20-30 kişi çıkarmayı sevmiyorum. Bu filmde daha tanıdık ve samimi bir ortam yaratmak istedim,” diyen İkinci, yeni yüzleri keşfetmeye de önem verdiğini söyledi. Tiyatro oyunlarını düzenli olarak takip ettiğini belirten İkinci, “İçimde hep mesleki bir atılım var. Hep başka ne yapabilirim diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Söyleşi soru-cevap kısmının ardından sona erdi.