"Türkiye Kültür Yolu Festivali" Eskişehir'de gerçekleşecek

"Türkiye Kültür Yolu Festivali" Eskişehir'de gerçekleşecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Türkiye Kültür Yolu Festivali"nin Eskişehir'de gerçekleşeceği belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından ilan edilen 2026 yılı festival takvimine göre Türkiye’nin en kapsamlı kültür-sanat projesi olan festival, 16-24 Mayıs 2026 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

Festivalin şehrin marka değerine ve turizm potansiyeline sağlayacağı katkılara dikkat çeken AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli Hemşehrilerim, Şehrimiz için büyük bir müjdeyi paylaşmanın heyecanı içerisindeyiz. Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’un açıkladığı 2026 takvimiyle; Türkiye Kültür Yolu Festivali, 16-24 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’imizde gerçekleşecek!

Porsuk’un kıyısından Odunpazarı’nın tarihi sokaklarına kadar şehrimizin her köşesi; konserler, sergiler ve dev organizasyonlarla dolup taşacak. Eskişehir, sadece İç Anadolu’nun değil, Türkiye’nin kültür başkenti olduğunu bir kez daha tüm dünyaya kanıtlayacak. Bu dev organizasyonla hem esnafımız kazanacak hem de hemşehrilerimiz sanatın en güzel örneklerine doyacak. Şehrimize hayırlı olsun. Bu büyük kazanım için başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’a, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bize her 26 Eskişehir'i hatırlatır, 2026 Eskişehir'i anlatır!"

"Eskişehir’in marka değerini daha da yükseltecek"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, Eskişehir’in bu büyük organizasyonla bir kez daha sanatın, kültürün ve üretkenliğin merkezlerinden biri olacağını ifade etti. Şehrin tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve genç, dinamik yapısının festival boyunca Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerle buluşacağını vurguladı.

Gürcan festivalin, turizmden ticarete, esnaftan konaklama sektörüne kadar şehir ekonomisine güçlü katkılar sunacağını belirtti. Gençler için ise ilham verici etkinlikler, ufuk açıcı buluşmalar ve kalıcı kültürel kazanımlar sağlayacağını kaydetti. Gürcan, Eskişehir’in marka değerini daha da yükseltecek bu büyük organizasyonun şehre ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Etiketler :