9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

AH BU EVLİ ERKEKLER!

Hani bazen bir alışveriş merkezinde, bazen sosyal medya hesaplarımızda karşımıza çıkan o mutlu çiftler var ya. Hemen hemen tüm bekârları imrendiren ve “Ne kadar da mutlular. Acaba biz de evlenince bu kadar mutlu bir çift olabilecek miyiz?” sorusunu sorduran çiftler. Mutluluk kamuflesinin altında yatan mutsuz senaryolar. Ah senaryo deyince bu evli erkeklerin acındırarak anlattıkları müthiş senaryolar geldi aklıma.


Hiçbir şekilde evli olduklarının sinyalini vermeyen, parmaklarına alyansını bile takmayan, dışarıda özgürce istediğini yapabilen, hatta geceleri bile evindeyken rahatça mesajlaşan o tehlikeli erkeklerin evli olduğunu hafiyelik yapmadan çözmemiz pek mümkün değil tabi.


Sosyal medyam üzerinden açtığım anket üzerine ismini vermek istemediğim bir arkadaşımız evli erkekleri konu almamı istedi. Böyle bir ilişkiden çıktığını ve bu durumdan muzdarip olduğunu dile getirdi.


Bu tür erkekler siz gerçeği öğrendiğinizde genellikle ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını ve nasıl açıklayacaklarını bilemediklerini söylerler. Zaten boşanma arifesinde olduklarını, çok mutsuz bir evlilikleri olduğunu hatta ayrı evlerde yaşadıklarını bile iddia edebilirler.


Her akşam arkadaşlarıyla bekâr gibi gece kulüplerinde, hiçbir konseri kaçırmayan, tüm aktivitelere rahatça katılabilen erkeklerin evli olduğunu anlayabilmek hemen mümkün olmayabiliyor değil mi?


Aldatan bir erkek ve kendini aldatılmaya adamış iki kadın. Kendini aldatılmaya adamış kadın diyorum çünkü kadınlar aldatıldığını biliyor ve bu durumu içselleştirerek kabulleniyorlar. Bazen kadın bu durumu içselleştiremediğinde reaksiyon olarak inkâr yoluna gidebiliyor. “benim eşim asla yapmaz” Çok üzgünüm ama “Senin eşin de seni aldatıyor.”


Evli erkekler! Hadi biraz silkelenin.


Siz eşlerinizi aldattığınızda erkek grubunuzdaki gibi kimse sizi tebrik etmeyecek. Gövde gösterisi gibi yaptığınız bu davranış, ne istediğini bilen insanlar tarafından sizi küçük düşürüyor. Aldattığınız ya da sürekli kandırdığınız kadına kimse acımıyor. Tam tersi; insanlar size acıyarak bakıyor. Hayatı boyunca ne istediğini bilmeyen, sadakat duygusundan yoksun bir adamla kimse gelecek planı kurmaz. Bugün birlikte olduğunuz kadınlar da karısını aldatan yarın beni de aldatır düşüncesiyle, paranızı ya da verebildiğiniz ne güçler varsa onları kullanıyor. Kısacası, gerçeklikten yoksun bir şekilde birbirinizi kullanıyorsunuz benden söylemesi..


Bir evliliği yürütebilmenin çok kolay olmadığını biliyoruz. Ama çok zor olmadığı da aşikâr. Bir tutam özen, bir tutam anlayış, bir tutam şefkat ve bolca sevgiyi ve sadakati harmanlayınca, ortaya yolunda giden mutlu bir evlilik çıkıyor.


 



 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi