9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

AH BU EVLİ KADINLAR!


Öncelikle şunu belirtelim ki bu yazının konusu “Erkeklerin aldatması değil, kadınların da aldatıyor olması.”


Bu aldatma eylemi yıllardır erkeklerin üzerine yapışmış kalmış. Bunu sadece erkekler yapmıyor ki. Kadınlar da aldatıyor. İlişkisinde mutlu değilse, sık sık tartışmalar yaşıyorsa, beraber olduğu kişi tarafından istediği değeri göremiyorsa, en küçük beklentileri bile karşılanmıyor, ne istediği bir an olsun sorulmuyorsa, cinselliği yaşayamıyorsa ve buna çözüm üretemiyorsa, ilişkileri ev arkadaşlığının ötesine geçemiyorsa ve eğer aldatıldığını fark edip erkekten intikam almak istiyorsa kadın da aldatır! ‘Erkekler aldatır ama kadınlar asla aldatmaz’  önyargısı çok uzun zaman önce yıkıldı. Erkekler aldatmaya meyilli varlıklardır çünkü hormonları dolayısıyla tek eşli kalamazlar ama biz kadınlar erkeklere göre daha duygusal varlıklarız. Normal giden bir evliliğinde kadın aldatma eğiliminde bulunmaz zaten, biraz önce sıraladığım sebeplerden dolayı, artık eşini sevmiyorsa erkeklerinde aldatılması kaçınılmazdır.


Aldatan kadın erkeklere göre daha dikkatlidir, çok fazla iz bırakmazlar. Ancak bazı davranışlarından adattıklarını anlayabilirsiniz. Mesela, ilgileri azalmaya başlar. Biz kadınlar erkeklere göre daha duygusal olduğumuz için aldatmamızın sebebi hormonsal değil tamamen duygusaldır. Bu sebeple âşık olarak eşimizi aldatırız. Dolayısıyla eşimize karşı ilgimiz azalır. Daha çok kavga sebebi buluruz. Yapılan her davranış göze batmaya başlar. “Bir neden bulsam da ayrılsam” diye düşündükleri için sebep ararlar. Eşlerini küçümsemeye başlarlar. Kendileri aldattığı için karşı tarafın açığını yakalamaya çalışır. Neredeyse ‘beni aldatsın diye dua edecektir.’ Kimle konuşuyor, kimle görüşüyor, eskisinden çok daha fazla araştırmaya başlar. Ve en önemlisi yatak problemi. Eskisi gibi birlikte olmak istemez.


*************


Çok sevdiğim bir ablam Zehra Çam Hasan Uysal’ın Mor Yazılar adlı kitabındaki bir denemesindeki bir paragrafı birkaç yıl önce bana söylemişti ve çok hoşuma gitmişti.


 “Dünyanın en çapkın erkekleri Türk erkekleridir. Dünyanın en sadık kadınlarının da Türklerden çıkması rastlantı değildir. Bu nedenle erkeklerin dilinde ‘bacım, anam, kardeşim’ sözleri yaygındır. Bu durumda şu soru açığa çıkıyor “Dünya’nın en çapkın erkekleri Türk erkekleri ise ve dünyanın en sadık kadınları da Türk kadınlarıysa Türk erkekleri hangi milletin kadınlarıyla beraber oluyor?”


 


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi