
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)
AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR
Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seçim gezileri kapsamında, Eskişehir' e geldi. Odunpazarı Meydanı'nda yaptığı konuşmada, hedefine, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN' i aldıktan sonra, "CHP'li, Büyükşehir Belediye Başkanı, şurada kaç dönemdir, belediye başkanlığı yapıyor? "YAŞI YETMİŞİ GEÇMİŞ" hangi eserleri yaptı? Bundan sonra ne yapacak? " sözleri ile eleştiri de bulundu.
Sayın ERDOĞAN, bu sözleri, bilerek ve inanarak mı söyledi bilinmez ama Sayın Prof Dr BÜYÜKERŞEN' i, beğenmese de yaptıkları hizmetleri, göz ardı etmek haksızlık olur. Ayrıca insanlarımızı, yaşı ile eleştirmek, etik değildir. Doğru da değildir. Çünkü her yaştaki insanımızdan, alacağımız, çok ders vardır. Nitekim atalarımız, "AKIL YAŞTA DEĞİL, BAŞTADIR" demiştir.
Ayrıca insanlarda, "AKIL" yaşla ile orantılı değildir. Biliriz ki, pek çok genç, yaşça büyük olanlardan, daha akıllıdır. İnsanlar yaşlandıkça, tecrübe sahibi olabilirler ama tecrübe, akıllı olanların işine yarar. Ayrıca insanlara, hangi yaşta olursa olsun aklı ile değerlendirmek, etik de değildir. İnsanı değeri, akıla değil, yaptığı hizmetle anlam bulur.
Mitingde, katılanlar, " Muzdarip Erdoğan, Vur vur inlesin, Büyükerşen dinlesin' şeklinde, sloganları atanlar, Eskişehirli mi, bilinmez ama şayet bunlar, Eskişehirli ise, kentte yara değil, zarar vermişlerdir. Çünkü Eskişehir' e, hizmet eden veya Eskişehirli olan, her insan, bu sözlere layık değildir. Ayrıca Eskişehir, bir ailedir. O nedenle de Eskişehir'de, yaşayan herkes, bu kentin evladıdır.
Sayın ERDOĞAN' ın, "Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan da idam edilmişti. Bu nedenle, 30 Mart, bu isimlerin de yıllar sonra, hesabını sorma günüdür. "ifadeleri aklıselim insanlarımızı üzmüştür. Geçmişteki, bu tür gelişmeleri, gündeme getirmek, birlik ve beraberliğimize zarar verir. Ayrıca 30 Mart, hesap sorulacak, bir gün değildir. Eskişehir' in, geleceğini, belirleyecek gündür. O nedenle de seçmen, belediye başkan adaylarını, geçmişteki olaylara göre değil, halka sundukları, proje/projeleri ile değerlendirilmelidir.
Siyasiler ve belediye başkan adayları, geçmişle değil, gelecekle uğraşmalıdır. Çünkü asli görevleri, halkı ayrıştırmak değil bütünleştirmektir. Geçmişle uğraşmaktan ziyade, kentin gelişmesi ve sorunlarının çözümü için, proje/projeler üretmelidir. Çünkü geleceğe bakmak, vaat ve sözle olmaz."PROJE ÜRETMEK" gerekir. Çağımızda, toplumlar, zengin ve yoksul diye ayrılmıyor. Proje üretebilen, üretmeyen diye ayrılıyor
Ayrıca ülkelerin, bölgelerin, kentlerin ve şirketlerin, zenginliği, bünyelerindeki, "PROJE " ile ölçülüyor.
Öte yandan atalarımızı ve insanlarımızı, eleştirmek veya geçmişteki gelişmeleri gündeme getirmek, hiçbir sorunu çözmediği gibi, ülkeye de zarar verir. Oysa bugünkü neslin özellikle de siyasilerin görevi, atalarımızı ve insanımızı eleştirmek değildir. ATALARIMIZIN VE İNSANIMIZIN YANLIŞLARINDAN İBRET, DOĞRULARINDAN ÖRNEK ALARAK, İCRAAT SERGİLEMEKTİR. O nedenle de o günün şartlarını bilmeden, atalarımız ve insanımızı, eleştirmek haksızlıktır.
Ayrıca Eskişehirliler, hizmette bulunan insanlarımızı, her zemin ve şartta, desteklemek zorundadır. Çünkü mümtaz kişiler, kolay yetişmiyor. Bu insanlarımız, gelecek nesillere de örnek olurken, Eskişehir, ulusal ve global alanda, hak ettiği yeri alacaktır.
Bugün Eskişehir' e, hizmette için, Anakent belediye Başkan adayı olan, Sayın Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN, Sayın KARACAN ve Sayın ÇALIŞICI, geçmişte kentte, hizmet etmişlerdir. Başarılı da olmuşlardır.
Sayın Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN, Atatürk ilkelerine, toplumumuzun maddi ve manevi değerler, önem verir. Akılcılık, bilimsellik ve çağdaşlığı, her düşünce ve söylemin de hissettirir. Eskişehir' e, yaptığı hizmetler ise asla inkâr edilemez.
Sayın KARACAN ise ETO Başkanı olduktan sonra, uluslararası, ulusal ve yerel bazda, ciddi atılımlar gerçekleştirdi. İcraatına, "ULUSAL ve KÜRESEL PERSPEKTİF" ten baktı. Özellikle de ETO Başkanlığında, üye odaklı çalışmaları ile de övgü aldı.
Sayın ÇALIŞICI, vali olarak görev yaptığı yıllarda, Eskişehir' 'de, kalıcı hizmetler yaptı. En önemli projesi, KIZILİNLER termal bölgesidir. Eskişehir'in, ulaşabilirlik ve erişebilirlik imkânların için de hep arayış içinde oldu. Öğrencilik yıllarında itibaren, Eskişehirsporludur. Nitekim Valilikten ayrılırken, Eskişehirspor taraftarı, "Canımız, kanımız vali babamız", "Vali baba, sen bizim her şeyimizsin" sloganıyla uğurlamıştı.
Anakent Belediye Başkan Adayları, geçmişte, Eskişehir'e, yaralı hizmetlerde bulunmuşlardır. O nedenle de seçmen, adayların geçmişinde yaptığı hizmetleri yanında, gelecekte yapacağı hizmet ve projeleri ile değerlendirmelidir. Ayrıca siyasi çıkar için, halkımız ve adaylar, birbirini kırmamaya, özen göstermelidir. Çünkü Eskişehir' de, birlikte yaşayacağız, kentin, sorunlarının çözümünde, birlikte hareket edeceğiz.