9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

AYRILIK SONRASI NE YAPMAMALI?

Zaman.. Ah zaman. Her şeyin ilacıdır zaman. Ayrıldıktan sonra çok üzülmemiz kadar doğal bir şey yok ama buna da en iyi gelecek şey sadece zaman!


Bir ilişkiyi bitirmek hiç kolay olmuyor. Hatta ilişki bittikten sonraki ayrılık acısıyla baş etmek daha zor. Ama bununla da baş edebiliriz bence. “ Ayrıldıktan sonra ne yapmalıyım?” değil de aslında “Ayrıldıktan sonra neleri yapmamalıyım?” diye sormalısınız. İşte neler yapmamanız konusunda size destek olacak birkaç şey söyleyeceğim.


ALKOLE VURMAYIN


Biten ilişkinin ardından çok acı çekenler kendini alkole vurur. Sarhoş oluncaya kadar içmek, yapmayacağınız hataları da yapmanıza sebep olabilir. Fazla içip onu düşünmek yerine, arkadaşlarınızla sosyalleşmeyi ve daha keyifli bir şeyler yapmayı deneyin.


FOTOĞRAFLARI KALDIRIN


Onunla çekilen fotoğraflarınızı yırtıp atabileceğiniz gibi, kutunun içine koyup ortadan kaldırabilirsiniz. Birlikte satın aldığınız objeleri ortalıkta tutmamanızda fayda var. Böylelikle sürekli görüp acıyı taze tutmak yerine unutmaya çabalıyor olursunuz.


ONU HATIRLATACAK ŞEYLERDEN UZAK DURUN


Sürekli birlikte olduğunuz fotoğraflara bakıp, acıklı şarkılar dinleyip hatta sosyal medya üzerinden göndermeler yapmayın. Bu nedenle acılı aşk şarkıları dinleyip, öfkeli olduğunuzda hareketlerinizin kontrolünü kaybedebilirsiniz, manasız şeyler yapabilirsiniz. Hatta normalde aklınızdan geçmeyecek kadar fena sözleri söyleyebilir, kavga edebilirsiniz.


KENDİNİZİ KAPATMAYIN


Acı çekmeyi sürekli ister gibi kendinizi yaşama kapatmayın. Dışarı çıkın, sosyalleşin. Ayrılık sonrası en önemli meselelerden biride sosyalleşebilmektir. Dünyanız başınıza yıkılmış gibi acı çekmeye razı olmayın.


KABULLENEMEMEK


Ayrılıktan sonra oturup eski güzel günleri yâd etmek herkesin çok fazla yaptığı bir şeydir. Ağlamak ve üzülmek için ne kadar güzel bir bahane değil mi? Bırakın kabullenin ve sizden gitsin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi