4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

BAŞARI BİR YOLCULUKTUR...

 


                                 


         İnsan bedensel, ruhsal ve toplumsal yaşam ilişkileri ile birlikte, bütün bir değerdir. İnsan; aileden, eğitim ve öğretim kurumlarından, özellikle de toplumdan ve çevresinde, aldığı bilgi ve birikimleri ile şekillenir, içerisinde bulunduğu toplumla uyumlaşır ve yaşadığı çevreyle de bütünleşir.


             İnsanlar, hukuksal yaşam kurallarını, ahlak, örf ve adet kurallarını ortaya koymak suretiyle, kendi yaşam düzenlerini kurmuşlardır. Toplumsal yaşam içerisinde, insanın özgür iradesiyle, çevresini gözleyebilmesi, zamanı iyi ve yerinde doğru kullanabilmesi, ayrıcı olma özelliğini yansıtır.


           İnsan yaşamında; paylaşmayı kendisine görev edinen, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi, insani değerleri bir davranış biçimi haline getiren bunları da bir görev olarak benimseyen toplumumuz da pek çok insanımız vardır. Bu insanlarımızdan biri de SARAR giyim Protokol Müdürü ve SARAR Spor Kulüp Başkanı Alaattin çOBAN’ dır.


            Sayın çOBAN, hayatı dolu dolu yaşar, dönemsel olarak, edinmesi gereken bilgi ve birikimleri edinir ve bunları doğru yerde ve doğru zamanda kullanır. Yaşam standartlarını toplumsal yaşam kurallarına, uygun olarak belirler. Her şeyden önce tanıştığı insanlara karşı, saygılıdır. 


            Faktörler, ne kadar değişse de, değişen koşullara uyan ve insanlarla iyi ilişki kurabilen, imkânları elverdiği sürece de, her etkinlik ve faaliyetin içinde olmak isteyen, bir yönetici olarak gördük.


           Sayın çOBANbir yöneticide sahip olması gereken, bilgi, deneyim, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, ekibini eğitebilme ve motive edebilme gibi özelikleri ile de dikkat çeker.


         Sayın çOBAN, ruhsal ve zihinsel yönden rahattır.  Bu bağlamda, hem bedensel aktivitesini, hem de zihinsel, yaşam tarzını, bir yaşam biçim haline getirir. Sportif faaliyetlerinin varlığı, sosyal aktivitelerle ilgilenmesi, zihinsel aktivitesini olumlu kılacağını bilir. Sosyal yaşamdan kopmadan, yalnızlığa itilmeden, yaşamını sürdürür.


              Sayın çOBAN, değişen koşullara uyabilen ve insanlarla iyi ilişki kurabilen, deneyimli, bilgili, girişimci, ekibini motive edebilme, sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme, en önemlisi de başarı ve başarısızlıklar paylaşabilme, gibi özellikleri ile de dikkat çekerken, onun için de başarı bir yolculuktur.


              Sayın çOBAN,  sosyal çevresindeki, insanların enerjisini yerine getiren, iiletişim kurduğu insanların, kalplerini de fetheden, pozitif insandır. Onun iyimserliğine, güler yüzlülüğü, insanlara karşı tavır ve davranışları herkese örnektir.


             Toplumsal yaşamın gereği olan,  hukuk kurallarına, ahlak kurallarına, örf ve adet kurallarına uyar.  Onun için de bu unsurlar bir görevdir.. Hukuk ölçüleri içerisinde iletişim kuruğu insanların, hak ve hukuklarına duyarlı ve koruyucudur.


            Sayın çOBAN, toplumun değerlerini, bireylerin hukuk ölçüleri içerisinde, hak ve hukuklarına her zeminde savunur. İnsanların, kendi ve, toplum adına görev ve sorumluluklarının bulunduğu bilinci içerisinde, yaşamlarını, sağlıklı ve güvenli kılmaları hedefleri olmasını savunmakla kalmaz, sorumlulukta alır.


              Sayın çOBAN her alanda, bir gönüllüdür, Onun için gönüllülük, bir yaşam biçimidir. Toplumsal projelere, karşılıksız katılır. Kendi kendisini, motive etme yeteneğine sahiptir, Başarmayı, öğrenmeyi ve paylaşmayı, ilke edinmiştir. İyi ve doğru olduğuna inandığı.  her faaliyetin, içinde bulunur.


              öte yandan Sayın çOBAN, küreselleşme ile birlikte, sınırları kalkan dünyada, şehirlerarası rekabetin, öneminin bilincinde olup.bu rekabet ortamında, kentler, diğer kentlerden farklılıklarını ortaya koyarak, daha fazla turisti, yatırımcıyı, sanayiciyi ve öğrenciyi kendisine çekmek ve içinde yaşayan insanlar için, daha iyi yaşanılan bir yer olabilmek için de diğer şehirlerle, büyük bir yarış içerisine girdiklerinin de farkındadır..


            O nedenle de Sayın Alaettin çOBAN, Sarar Giyim Tekstil Enerji San. ve Tic. A.Ş. yanında, aynı zaman da Eskişehir’ in de kültür elçisi olup, Eskişehir’ in, ulusal ve global  alanlarda, tanıtılmasına da ciddi katkıda da bulunuyor.


                Sayın çOBAN, Sarar Giyim Tekstil Enerji San. ve Tic. A.Ş’ nin, ürettiği ürün ve hizmetlerini,  özelliklerini, kurumsal kimliğini, üretim biçimini, teknolojisini, geniş halk kitlelerine,  bütün bunları sahiplenmesini, benimsemesini, istemesini sağlamak için  her fırsatı değerlendiriyor


             Ayrıca  Sayın Alaletttin çOBAN, siyah kuşak tekvando antrenörü ve milli hakem Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi, Sarar Spor Kulübü’nün de başkanı., olara,sosyal hayatta da aktif rol alır. Yerel, ulusal ve uluslar arası alanda, yapılan etkinliklere fırsat buldukca katılır. Ayrıca Huzur Sevenler Derneği Başkanlığı, Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Belediye Meclis üyelikleri de yapmıştır.


             1974 yılında, 12 yaşındayken, doğduğu topraklar olan, Ardahan'ın, Hanak ilçesinden,  Eskişehir'e, gelen ve hayata, terzi çırağı olarak işe başlayan,  Sayın çOBAN;


 5 kıtada, 50'den fazla ülke için, üretim yapan, dünya markası Sarar'ın, Protokol Müdürü ve Eskişehir’ in de kültür elçisidir. Hayatı da insanımıza, özellikle de çocuk ve gençlerimize örnektir.


               Sayın Alaettin çOBAN,’ı,  kutluyoruz


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi