4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

BAŞARILI BÜROKRATLAR UNUTULMAZ

       Eskişehir’ de, başarılı bürokratlarımızla, nice güzellikleri paylaştık. Nice değerin ve icraatların farkına, beraber vardık. İnsan olmanın, hizmet yapmanın da güzelliklerine, birlikte tanık olduk.   Ancak tanıdığımız insanlar, özellikle de bürokratlar, zamanla kimi, Anadolu’ya, dağıldı veya dünyaya açıldı. Kimi de, ani bir sürprizle, ahret yolculuğuna çıktı.


            Dünya, telaşı-kargaşası dolaysıyla, birbirimizden, haber bile alamaz olduk.  Başarılı büroklarımız, doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde, yaşasada, hatta ahrete göçse de, yaşadığımız anıları ve icraatlarını, hep hatırladık ve onları, hiç unutmadık.


                Nitekim Eskişehir milletvekilerinden,  Rahmetli, Hasan POLATKAN, Mümtaz ZEYTİNOĞLU,  Kemal UNAKIDAN ve bugün hayatta olan, Sayın Prof. Dr. Orhan OGUZ’ u, kente yaptıkları hizmetlerden dolayı unutulmadılar.


              Yine Eskişehir’ de, görev yapan,  hizmetleri ile iz bırakan, Valilerimizden, Sayın Sami SöNMEZ, Sayın Mehmet KILIçDAR, Sayın Kadir çALIŞICI,  Sayın Ali Fuat GüVEN,  belediye başkanlarımızda, Rahmetli Selami VARDAR,  İl müftümüz Sayın Abdullah CEYLAN gibi, birçok bürokrat, hala Eskişehir’ de  anılıyor..


           Yalnız Eskişehir’ de değil, diğer illerimizde de efsane olmuş bürokratlarımız var. İzmir Büyükşehir Başkanlarından, Rahmetli PRİŞTİNA, bu bürokratlarımızdan biridir.


          İzmirliler ve basın mensupları,  "yalın yurttaş kimliği” ile toplumsal ve kişisel, istemlerini, gerektiğinde, bürokratik engelleri de devre dışı bırakarak aktarabiliyorlardı. Bu duruma ve  "  Halk ve Basın Benim Velinimetimdir” sözüne, tanık olduk. Hala unutulmadı ve halk tarafından da icraatları ile örnek Belediye Başkanı olarak gösteriliyor.


           Elbette çağımızda, Teknoloji gelişiyor, dünya değişiyor. Kurum/kuruluşlar,yönetimleri, geleneksel anlayıştan uzaklaşıyor, yerini modern, yönetim, tekniklerine bırakıyor.  Bugünde halka kapısı, icraatı da  çağa ve yeniliklere de açık olan, kendinden de bir şeyler üreten, ve uygulamaya koyabilmeli, vaatlerini de icraata dönüştüren bürokratlarımız var.


          Bu bürokratlarımızdan, biri de  Sivrihisar Kaymakamı iken, Tepebaşı Kaymakamlığına atanan, Sayın  Dr. Erdinç YILMAZ’ dır.  Sivrihisar’ da, hala gündemde olup, ilçede yaptığı icraatları ve halkla olan ilişkileri, sohbetlerde, yer alıyor.


             TüBİTAK´ın, en prestijli projelerinden olan, 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, bu yıl ülke genelinde 50 projeden birine sahip olan  S.E.V. Muzaffer Demir Anadolu Lisesi,  tarafından gerçekleştirimesi dolayısıyla, düzenlenen etkinlik için, gittiğimiz ilçede, yaptığımız hemen her  sohbette, konu oldu. Görevli olduğu dönme ait övgü dolu sözler söylendi.


              Sivrihisar’ da, görevli olduğu yıllarda , İlçede mevcut  “KüLTüR” , “EĞİTİM” ,” “EKONOMİ” , “SAĞLIK” ve “TARIM” alanındaki sorunların, çözümüne, önemli katkılarda bulundu, Bu alanlarda, örnek çalışmalar gerçekleştirdi.


             Sayın Dr.YILMAZ’ın, icraatlarında, çağımızın, önemi kavramları olan, "ORTAK AKIL", "ORTAK PAYDA " ve "TAKIM RUHU" gibi kavramlara, değer vermesi,  her yönetciye örnek teşkil edecek niteliktedir.


                 Sivrihisar’ da,  Kişi/kişiler, hiçbir ayrıcalık olmadan,” yalın yurttaş" kimliği ile sorunlarını ve istemlerini, kendisine aktarıyordu. Bugünde, Tepebaşı Kaymakamı olarak da halkımız, kedisine “yalın yutttaş” kimliği ile isteklerini iletebiliyorlar.


                  Ayrıca halkla buluşma toplantıları yapıyor, halkın sorun, öneri ve isteklerini,  tespit ederek gereğini de yapıyor. Nitekim Tepebaşı İlçe Müdürleri; Esentepe, Sakintepe ve Sütlüce Mahalle Muhtarları ve Mahalle sakinlerinin katılımları ile son  Halkla Buluşma Toplantısını” 10.12.2019 Salı günü saat 16.00’da Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulunda yaptı.


              Sayın Dr.YILMAZ, milletin,  her ferdini, kendi öz evladı gibi görür Devletini, layıkıyla temsil eder, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek olur. Devletin ve halkın olmazsa olmaz değerlerinden, asla taviz vermez.


              Sayın Dr. YILMAZ,  başrılı çalışmalarından dolayı, 10 Ocak 2018 tarihinde, İçişleri Bakanlığı ile Türk İdareciler Derneğince belirlenen; Başarılı İdareci Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet ödülünü, Cumhurbaşkanı, Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN 'ın, elinden alarak Yılın, Kaymakamı seçildi.
            Yine 04.09.2014-17.09.2018 tarihlerinde, Sivrihisar Kaymakamı olarak görev yaptığı dönemde,  26.11.2018 tarih ve 18722 sayılı karar ile Eskişehir Valisi, Sayın özdemir çAKACAK, tarafından da maaşla ödüllendir.


             Ayrıca Sayın Dr. YILMAZ için, gönüllülük, bir yaşam biçimidir. Toplumsal projelere, karşılıksız katılır, Ona göre de gönüllü insanlarımız, başarmayı, öğrenmeyi ve paylaşmayı ilke edinmiş, bir amaç uğruna çalışan, emeğinin karşılığını ‘geleceği yakalayarak’ alacağını bilen, nitelikleri olan, insanlarımızdır.


                Halkımız ve iktidarlar, Sayın Dr. YILMAZ gibi,  bürokratlarımıza sahip çıkmalı,  çalışmalarına da katkıda bulunmalıdır. çünkü Sayın Dr. YILMAZ gibi, başarılı her bürokrat, aynı zamanda, "  iktidarların, “kentlerin” ve  “kurum/kuruluşların da yüz akıdır.


            Sayın Dr. Erdinç YILMAZ’ ı,  kutluyoruz….


 


 


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi